Logo decormyyhome.com

Имам ли нужда от кухненско студио в частна къща

Имам ли нужда от кухненско студио в частна къща
Имам ли нужда от кухненско студио в частна къща

Съдържание:

Видео: 6 modern A-FRAME cabins | WATCH NOW ▶ 3 ! 2024, Юли

Видео: 6 modern A-FRAME cabins | WATCH NOW ▶ 3 ! 2024, Юли
Anonim

Кухнята с право заема най-почетно място в къщата. В края на краищата това не е просто стая за хранене, а уютен кът, където вечер можете да седнете със семейството си на чаено парти, да организирате събирания с приятели или просто да се отпуснете сами. За това в частна къща, кухненско студио може да бъде добър вариант.

Image

Какво е кухненско студио

Кухнята-студио е голяма многофункционална стая, която съчетава работната зона за готвене с хола или трапезарията. След обичайната малка кухня, която беше скрита някъде в уединен ъгъл на къщата, просторна студио кухня е само мечта за всяка домакиня. Оборудването на такава стая изобщо не е трудно. Ако къщата има отделна кухня, тогава трябва да преустроите и разрушите стената. Ако се строи нова къща, тогава всичко това може да се планира дори по време на строителството.

Основното предимство на кухненското студио е неговата простор. Първо, можете да създадете удобна всекидневна с мека мебел, телевизор и дори камина. Второ, можете да приемете много гости, без да се притеснявате, че няма достатъчно място. В такава кухня ще бъде хубаво не само да се отпуснете, но и да приготвите закуска, обяд и вечеря. Просторната кухня също ще ви позволи да реализирате всички свои дизайнерски таланти и съкровени мечти: красиви функционални мебели, висококачествени кухненски уреди, различни приятни дребни неща, за които просто нямаше място преди (декоративни растения, картини, рафтове, фонтани, аквариум).

Студио неудобство

В къща с такова оформление могат да възникнат проблеми, които при желание могат лесно да бъдат решени. На първо място, това са миризми, които по време на готвене се носят из цялата къща. Следователно работната зона на кухнята трябва да бъде оборудвана с мощен качулка.

Друг недостатък е недостатъчното количество светлина в зоната на трапезарията (ако трапезарията е разположена в задната част на къщата, а не до прозореца). Тук можете да използвате огледала, като ги поставите срещу прозореца. Или направете окачен таван с прожектори и окачете брада над масата.

Тъй като работната зона на кухнята сега винаги е на очи, тя трябва да се поддържа в перфектна чистота.