Logo decormyyhome.com

Как да измием бяла блуза

Как да измием бяла блуза
Как да измием бяла блуза

Видео: DIY Батик тениска | Как да използваме батик техниката? Цветна нова тениска за лятото 2024, Юли

Видео: DIY Батик тениска | Как да използваме батик техниката? Цветна нова тениска за лятото 2024, Юли
Anonim

Белите неща трябва да се мият със специални съединения. В индустрията има прахове и гелове, с които можете да се отървете от петна от различен произход. Можете да използвате наличните инструменти.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете сапун - против петна. Продава се в хардуерни магазини и перфектно почиства петна от различен произход. Например петното от цвекло върху бяла блуза може да се справи без проблеми.

2

Вземете леген, изсипете гореща вода в него и облечете блуза. Добавете амоняк със скорост 200 мл на 5 литра вода. Можете да излеете 150 ml водороден прекис, това ще помогне да се поддържа бял цвят.

3

Нанесете равномерно флуоридна паста за зъби върху петното. След час измийте предмета със сапун за пране и изплакнете обилно под вода със стайна температура. Можете да използвате пералнята, просто предварително измийте петното върху блузата с ванилия за бели неща.

4

Занесете бялата блуза на химическо чистене. Използване на специални инструменти за премахване на петна. Запазете разписката за плащане, внимателно проверете блузата, когато започнете да я вдигате. Не трябва да се появяват нови петна, а старите трябва да изчезнат без следа.

5

Използвайте качествен прах, предназначен за бели неща. Изсипете нужното количество в отделението на пералнята или мивката с вода, допълнително разтрийте продукта в петното и оставете за 10 минути, след което измийте както обикновено.

6

Налейте 200 ml вода и добавете 15 ml амоняк и същото количество водороден пероксид, накиснете памучен тампон в разтвора и прикрепете към блузата, изплакнете с топла вода. Това ще премахне петна от мастило. Или смесете 1 ч.л. scifantoma и същото количество амоняк (1: 1), нанесете върху тъканта и изплакнете след пет минути. Химикалката може да се извади от синапената каша, да се нанесе върху мръсно място в продължение на 12-20 часа, след което измийте предмета в студена вода. Сапунът не е необходим.

7

Изстискайте сока от един лимон. Това количество е достатъчно за премахване на следи от дезодорант. Измийте както обикновено. Превърнете блузата отвътре навън и изтрийте петната с памучен тампон, потопен в амоняк. Добре е, ако извършвате процедурата на закрито с отворен прозорец или на открито. Миризмата може да предизвика загуба на съзнание.

8

Купете добър препарат за отстраняване на петна, той ще се справи с всякакви петна почти моментално. Внимателно прочетете инструкциите за употреба. За да премахнете мазните петна, използвайте препарат за миене на съдове като Gala, Fairy. Премахнете замърсяването с тези продукти в изключителни случаи, в противен случай блузата може да промени цвета си. Нанесете течността върху петното и задръжте не повече от пет секунди, след което изплакнете обилно с хладна вода. Ако забележите, че размерът на петното е намалял, повторете.

9

Изсипете сол, за предпочитане ситно смляна, върху петно ​​от червено вино или сок, нар, цвекло, след това разтрийте. Оставете за пет минути, намажете с подправката и повторете процедурата отново, докато петното изчезне.