Logo decormyyhome.com

Какво е кърлеж за легло

Какво е кърлеж за легло
Какво е кърлеж за легло

Съдържание:

Видео: ТОП 10 СЪЩЕСТВА, КОИТО ЖИВЕЯТ В ТЯЛОТО И ДОМА ВИ 2024, Юли

Видео: ТОП 10 СЪЩЕСТВА, КОИТО ЖИВЕЯТ В ТЯЛОТО И ДОМА ВИ 2024, Юли
Anonim

Ако един ден след сън откриете червена точка по тялото или дори не такава, която е силно сърбяща и не дава покой - това може да означава, че кърлеж в леглото ви се е настанил.

Image

Откъде идва кърлежът на леглото?

Ако в апартамента се навие кърлеж за легло, това изобщо не означава, че собствениците са неразбрани или нечисти.

Кърлежите са квартири на стари къщи, където прахът се събираше от десетилетия. Те също живеят в наети апартаменти, където наемателите често се сменят. Възможно е гостите да донесат кърлеж с дрехи. Може би самите собственици донесоха този паразит от редовно командировка или пътуване или седнаха на посещение на „заразен“ диван.

Невъзможно е веднага да разберете какво сте донесли в къщата на неканен гост, защото кърлежът в леглото е много малък с размер на тялото от 0, 1 до 0, 5 мм, но много упорит. Той има 6 крака, всеки от които има своеобразна вендуза. Това им позволява да се държат здраво върху плат.

Защо кърлежът в леглото е опасен?

Благоприятна среда за кърлежи е температура на въздуха 20-25 ° C и влажност на въздуха 60-80%. Те се хранят с пърхот на човешката кожа. Следователно идеалното местообитание за тях е легло. В едно легло могат да живеят около 2 милиона индивида. И навсякъде те оставят следи от живота си, което може да предизвика появата на битови алергии при хората.

Следователно акарите в леглото са особено опасни за хора, предразположени към алергични реакции. Те могат да получат сълзене, запушване на носа, кихане, кожни обриви, зачервяване на гърлото, повишена температура и сърбеж.

За да сте сигурни, че причината за неразположението е кърлеж в леглото, трябва да се консултирате с лекар. Подобни симптоми се наблюдават при друг алергенен патоген.