Logo decormyyhome.com

Направи си сам басейн в страната

Направи си сам басейн в страната
Направи си сам басейн в страната

Съдържание:

Видео: КАК СЕ ПРАВИ БАСЕЙН ОТ А-Я С РАЗМЕРИ 7 / 3 / 1,6 М 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ПРАВИ БАСЕЙН ОТ А-Я С РАЗМЕРИ 7 / 3 / 1,6 М 2024, Юли
Anonim

Лято. Heat. Басейнът. Отлична перспектива за лятна ваканция. Днес плувен басейн за лятна резиденция в никакъв случай не е мечта; пазарът предлага много модели стационарни и преносими конструкции, които могат да бъдат инсталирани независимо на вашите шестстотни.

Image

Преносими басейни

Най-често срещаният вариант за летни къщи е полистирен басейн с рамка, изработена от дюралуминови тръби и помпа за изпомпване на вода. Такъв басейн може да бъде инсталиран почти навсякъде. Важно е да има равна и гъста почвена повърхност без склонове. За да не се изтласка дъното по време на работа, се използват субстрати, обикновено листове от линолеум, въпреки че производителите, разбира се, препоръчват да се направят задълбочения за целия диаметър на дъното на басейна с 20-40 см, да се излее с речен пясък и едва след това да се постави субстрата.

Недостатъкът на басейните от този тип е тяхната крехкост. Страните, които, разбира се, страдат и се деформират при активно къпане и дори по време на влизане / излизане от басейна, се огъват.

Популярните модели включват и преносими горещи вани с джакузи функция и възможност за загряване на вода. Това са скъпи модели, които са предназначени не за обикновена къщичка, а за вила със сауна. Те се нуждаят от добре поддържан сайт за инсталиране и постоянно снабдяване с електричество и инсталиране на специални филтрационни помпи. Този басейн за зимния период просто се затваря с покритие отгоре, така че да не вали сняг. Прогнозният брой плувци е не повече от трима.