Logo decormyyhome.com

Как цъфти череша

Как цъфти череша
Как цъфти череша

Съдържание:

Видео: Натура - Как да отглеждаме здрави череши? 2024, Юли

Видео: Натура - Как да отглеждаме здрави череши? 2024, Юли
Anonim

Дълго се смята за жител на чисто южните райони на черешовата слива, мигриращи днес в централните, северозападните и дори уралските райони на страната ни. И това стана възможно благодарение на развитието на специални устойчиви на замръзване хибриди на тази невероятна култура, която е специален вид слива, която всички обичаме, богата на цял арсенал от полезни киселини, минерални соли, витамини, пектини.

Image

Вишневата слива е термофилно и фотофилно растение, плодовете на което никога не узряват едновременно. Невероятно продуктивен е: засадено дърво е в състояние да угоди на собственика две години след засаждането; устойчив на замръзване и не е причудлив към почвата.

Трайна красота

Това костилково плодово растение има доста кратък период на сън и за разлика от другите овощни дървета започва да цъфти изключително рано, без да се страхува от тежки пролетни студове. Този показател се нарича "висока възбуда" на заспалите бъбреци. Този процес възниква веднага след като бадемът цъфти, едновременно с прасковите и кайсиите, обикновено в началото на април.

Цветовете от черешови сливи са невероятно устойчиви на ниски температури и могат да понасят капки до 3-8 градуса по Целзий. Такива "особено устойчиви" сортове принадлежат към категорията, например "скитско злато". Яйчниците понасят такива условия много по-лошо от цветята и замръзват вече при минус 2, но замръзнало дърво може да се възстанови невероятно бързо и да даде добра реколта през следващата година.

Черешовата слива е любима на пчелите и прекрасно медоносно растение, способно да поддържа жизнеспособността на своя прашец от 30 до 80 дни. Цветовете от черешови сливи са невероятно ароматни и богати на нектар. Храстът цъфти, като правило, с единични цветя, но има изключения, когато от пъпката се появят два чадъра с ниско цвете. Пъпките с много нежни нюанси, като правило, се появяват преди листата, въпреки че има случаи, когато цъфтежът се появява едновременно с широка зеленина, която има овална форма. Пъпките са способни да се полагат както на клони, така и на издънки.