Logo decormyyhome.com

Как да възстановим мекотата на старите хавлиени кърпи

Как да възстановим мекотата на старите хавлиени кърпи
Как да възстановим мекотата на старите хавлиени кърпи

Съдържание:

Anonim

Ако старите кърпи са загубили мекотата си, се препоръчва да извършите няколко прости процедури, за да възстановите мекотата им. Най-лесният вариант е да направите прането на ръка, като използвате специални омекотители за хавлиена кърпа. Добър ефект може да се постигне с помощта на продукти, съдържащи силикон.

Image

За да подобрите състоянието на кърпи, можете да използвате домашни средства. Помага да се върне мекотата на махер физиологичен разтвор. Пригответе го със скорост 5 супени лъжици на 5 литра вода и накиснете кърпите за няколко часа преди измиване. Опитайте се да изплакнете внимателно - в тъканите не трябва да остават следи от почистващ препарат.

Как да изсушим хавлиените кърпи

За извършване на сушене в условията на повишена влажност. Можете да използвате вертикален параход. Махният плат, който е станал твърд, се препоръчва да се оставя във вана с хладна вода през нощта. Това помага за почистване на влакната на материала от прахови частици и примеси от нестандартна влага. Материята омекотява и запазва това свойство дори след изсушаване. При миене не пълнете барабана повече от една трета. Добър ефект се получава чрез добавяне на топки за измиване или тенис топки - те помагат за размахване на влакната. Когато въртите, изберете скорост, която не надвишава 400 об / мин.