Logo decormyyhome.com

Задължително ли е да използвате декалер за пералнята

Задължително ли е да използвате декалер за пералнята
Задължително ли е да използвате декалер за пералнята

Съдържание:

Видео: Лесно ли е да ЗАБРЕМЕНЕЯ? 2024, Юли

Видео: Лесно ли е да ЗАБРЕМЕНЕЯ? 2024, Юли
Anonim

Когато купуват прах за пране на автоматична машина, много домакини със сигурност ще грабнат декалер. Някои са категорични, че без това не може да се измие. Но има и такива, които вярват, че е напълно възможно да се направи без тази добавка.

Image

Ако не използвате добавки против нагряване по време на измиване, отстраняването на камъка от пералнята е достатъчно веднъж на шест месеца. В този случай нагревателният елемент няма да е необходимо да бъде заменен с нов за дълго време. Дали да добавят отстраняване на накисване по време на измиване, собствениците на устройството решават сами. Но повечето от тези добавки не играят особена роля - те само омекотяват водата, която попада в машината, и частично разтварят остатъците, останали след измиване. Мащабът в този случай, разбира се, се образува много по-малко, но не защото продуктът не му позволява да се натрупва, а защото водата е по-мека.

За какво се използват миещи добавки?

С химичния метод за почистване на нагревателния елемент (TENA) се използва специален инструмент, който може да бъде закупен в магазини, продаващи домакински химикали. Неговата работа е, че неразтворимите частици от утайката, образувана по време на измиване, се унищожават от присъстващите в добавката вещества. Това помага нагревателният елемент да остане по-чист. Основният недостатък на този метод е значителната цена на химическия агент и необходимостта от продължителна употреба. Между другото, при миене на деликатни неща е по-добре да не използвате такива добавки.

Пералнята разполага със специална табла за прах, където има отделение, и за отстраняване на накип. Търговските реклами, които се борят помежду си, настояват за ползите от използването на такива добавки - ако им вярвате, тогава при използване на химия няма да е необходимо повече да ремонтирате пералнята. Но спестяването по този начин няма да работи - както показва практиката, замяната на нагревателен елемент в автомобил с нов е по-евтина от редовната употреба на химически добавки. И ако миете не повече от веднъж седмично, като в същото време избирате не най-високата температура, не трябва да се страхувате от повреда на машината поради образуването на котлен камък, тъй като тя ще се образува много малко.