Logo decormyyhome.com

Как да оборудваме лятна тераса

Как да оборудваме лятна тераса
Как да оборудваме лятна тераса

Видео: ЛЯТНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ТЕРАСАТА + РАЗХЛАДИТЕЛНИ ВКУСОТИИ 2024, Юли

Видео: ЛЯТНА ДЕКОРАЦИЯ ЗА ТЕРАСАТА + РАЗХЛАДИТЕЛНИ ВКУСОТИИ 2024, Юли
Anonim

Обичайно е да наричате тераса външна зона, разположена на място в близост до къщата и служи като връзка между къщата и градината. Често се бърка с веранда, която е пристройка към жилищна сграда. Красиво декорираната тераса е великолепна украса на обекта, както и чудесно място за почивка.

Image

Инструкция за употреба

1

Решете за какво ви е необходима тераса. В много отношения характеристиките на дизайна му ще зависят от дестинацията. По-специално това може да бъде лятна трапезария, място за срещи на гости, малък здравен комплекс с басейн, зона за релакс и др. Предвид функциите на терасата, можете да изберете правилните елементи за нейния дизайн. Например, можете да поставите басейн в центъра, а отстрани - пейки, маси и маси, люлеещ се стол и т.н.

2

Изберете стил. Като правило, тя пряко зависи от дизайна на къщата и градината. По един или друг начин се препоръчва да се даде предпочитание на стилове, които включват използването на естествени материали: страна, еко, японски, скандинавски, италиански, руски и др. по ваша преценка. В бъдеще, когато озеленявате терасата, опитайте се да спазвате изискванията за стил.

3

Направете списък на необходимите мебели и закупете такова. Например, ако терасата ще служи за чаени партита, празнични празници и т.н., трябва да закупите маси и столове. Не давайте предпочитание на разнородни елементи, както и на стари мебели, които вече е неудобно да оставите в къщата, тъй като не само няма да подобрите терасата, но и да развалите външния й вид. Ако използвате няколко повтарящи се елемента (пейки, столове и т.н.), те трябва да са еднакви.

4

Украсете терасата. За да направите това, можете да използвате различни растения, текстил, бижута, изработени от дърво, глина, камък и др. Например цветята могат да бъдат засадени в големи саксии за под: това е едновременно красиво и практично. Ако на терасата има пейка или диван, струва си да използвате възглавници като декорация, които в случай на лошо време могат да бъдат премахнати и върнати на мястото, когато искате да се отпуснете.