Logo decormyyhome.com

Как да възстановим първоначалния вид на златни обеци

Как да възстановим първоначалния вид на златни обеци
Как да възстановим първоначалния вид на златни обеци

Видео: Ера на измамата vol.2 - Алхимия и издигане образа на Звяра 2024, Юли

Видео: Ера на измамата vol.2 - Алхимия и издигане образа на Звяра 2024, Юли
Anonim

Постепенно златните предмети губят първоначалния си блясък и стават тъпи поради образуваната плака. За да върнете ослепителен блясък на златни обеци, те трябва да бъдат внимателно почистени с нежни средства, които не съдържат киселина, в противен случай бижутата ви ще станат безполезни.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете GOI паста и мека кърпа. Почистете обеците от всички страни, като избягвате зоната с камъни и друг декор. Ако върху продукта има дълбоки драскотини, тогава е по-добре да не използвате паста, тъй като тя ще се запуши в микропукнатини и ще даде зеленикав оттенък на метала.

2

Изсипете в малък, но дълбок съд с вода. Добавете малко прах или препарат за миене на съдове без хлор. Разбъркайте добре и потопете обеците в получения разтвор. Поставете контейнера на печка на слаб огън и оставете да къкри за около час. След това изплакнете продукта под студена течаща вода и го избършете с мека кърпа.

3

Добавете 1 супена лъжица сода към 200 мл вода. Сварете разтвора и потопете златния продукт в него. Внимавайте, когато заври, содата започва да се пени много и може да изтече върху печката. След обработка измийте продукта в студена вода и го избършете с кърпа, навлажнена с амоняк.

4

Смесете водороден прекис с амоняк (1: 1). Поставете обеците в разтвора през нощта, а на сутринта просто изплакнете с чиста вода. Ако е необходимо, четкайте с мека четка за зъби.

5

Водата за уста помага за премахване на плака от златни бижута. Налейте малко средства в чашата и потопете продукта в нея за 2-4 часа. Разтворът от паста за зъби и вода действа по подобен начин.

6

Нанесете малко ментова паста за зъби за чувствителни зъби, която не съдържа абразивни частици. Почистете добре златните бижута. Изплакнете в студена вода и избършете на сухо с фланелна кърпа.

7

Купете специална течност, която се използва за почистване на бижута. Преди напълно да потопите продукта в него, нанесете малко количество разтвор от вътрешната страна на обицата и изчакайте малко. Ако не се наблюдават нежелани реакции, не се колебайте да продължите с пречистването на златото. Можете да прочетете подробните инструкции за употреба на опаковката.