Logo decormyyhome.com

Кой прах за пране е безопасен

Кой прах за пране е безопасен
Кой прах за пране е безопасен

Съдържание:

Видео: ТЕСТ НА ПРАХ ЗА ПРАНЕ FABERLIC + НЕВЕРОЯТНА ОФЕРТА 2024, Юли

Видео: ТЕСТ НА ПРАХ ЗА ПРАНЕ FABERLIC + НЕВЕРОЯТНА ОФЕРТА 2024, Юли
Anonim

Използването на прах за пране е удобно, познато, но не всички прахове са еднакви. Някои могат да причинят алергии, да намалят имунитета. По-добре е да изберете прахове за пране от естествени растителни компоненти.

Image

Незаменим помощник, който се изисква всеки ден, е прах за пране за всички. Активните му компоненти вършат отлична работа за измиване, обаче, пръскайки във въздуха, оставайки върху тъканите и прониквайки в кожата, те вредят на здравето. На Запад те отдавна изучават този проблем и започват да използват екологично чисти прахове, които имат безопасен състав. Някои от тези прахове могат да бъдат закупени от нас.

Най-често срещаният вид алергия към домакинските химикали е реакция на прах за пране.

Вредно за обикновените прахове

У нас е създадено производството на перални прахове под търговската марка на световни марки (Henkel, P&G), съдържащи анионни ПАВ (a-ПАР) и фосфати във високи концентрации. А-ПАВ е основният активен компонент на праха, който при контакт с кожата се абсорбира чрез него в кръвта, разпределя се в тъканите, натрупва се в тях, променя състава на кръвта и намалява имунитета. За безопасност прахът от анионни ПАР трябва да бъде не повече от 3-5%. Но повечето продавани прахове с повърхностно-активно вещество съдържат 5-15%. Фосфатите засилват опасното въздействие на a-ПАР върху човешкото тяло и замърсяват околната среда. Оптичните избелители са вредни. Те остават на прането след изплакване и създават илюзията за чистото пране. Контактът с кожата може да причини дразнене.

Изплакването трябва да се извърши в гореща вода, тъй като повърхностноактивните вещества и фосфатите при температура под 50 ° C практически не се отстраняват.