Logo decormyyhome.com

Как да почистите прах

Как да почистите прах
Как да почистите прах

Видео: Как да почистим настолен компютър от прах 2024, Юли

Видео: Как да почистим настолен компютър от прах 2024, Юли
Anonim

Малки неща като неграсиран прах понякога могат да причинят сериозен дискомфорт. Повечето домакини не обичат този тип почистване и редовно почистват праха само на видими места и там, където не се забелязва, само от време на време. Но ако превърнете запрашаването от процедура, която причинява раздразнение, в обикновено упражнение за почистване, всичко става много по-просто.

Image

Ще ви трябва

  • - салфетки;

  • - парцали;

  • - домакински химикали.

Инструкция за употреба

1

Използвайте специални инструменти и аксесоари, за да премахнете праха от повърхността. Колко често трябва да направите това, зависи от това колко добре избършете праха. Най-неефективният начин ще бъде просто разтриване на повърхностите - няма значение какво се използва, мека кърпа или специална мъгла за метене. Както и да е, мънички прахови частици ще се издигнат във въздуха и ще се утаят върху прясно изчеткани повърхности.

2

Опитайте се колкото е възможно по-малко да използвате сухия метод за почистване на повърхности от прах, особено в случаите, когато хора с астма, алергии или много малки деца са постоянно в стаята. За такива условия е подходящо само мокро почистване.

3

Използвайте специални устройства за почистване на прах - може да бъде мека кърпа от микрофибър, която не оставя петна, метли, салфетки, импрегнирани със специални съединения и притежаващи прахоотблъскващо свойство. Трябва да избършете праха в същия ред - например само по посока на часовниковата стрелка. Така тя няма да бъде намазана, а ще събере всички в една посока.

4

Опитайте се да почистите с помощта на специални домакински почистващи препарати. Те перфектно почистват мебели и други повърхности, намаляват наелектризирането на мебелите с полирана повърхност, което не позволява на прах да се утаи върху нея в големи количества. Такива средства се предлагат с приятна миризма, в течна форма и могат да се използват като аерозол. Течните лакове също са удобни за използване и малко по-икономични от аерозолите.

5

Ако не искате да харчите пари за почистващи материали, вземете обикновен парцал за дома. Използвайте материали без мъх. Не бършете полираните и лакирани мебели с мокра кърпа. За да се грижите за мебелите, използвайте велур или плюшени парчета плат.

Обърнете внимание

Тези, които по някаква причина не обичат да прашат в апартамента, могат да бъдат посъветвани да предприемат процеса на освобождаване от прах по-малко критично. Ако тази част от почистването е много неприятна за вас, опитайте се да я направите нещо като програма за релакс. Музиката помага - включете любимите си песни, за да спрете да се фокусирате само върху чувството си за неприязън.

Полезни съвети

Изберете битови химикали, като вземете предвид здравето на хората, които живеят с вас. Ако някой от домакинството страда от астма или алергии, използвайте химикалите по-внимателно, след като се консултирате с други, живеещи в апартамента.