Logo decormyyhome.com

Как да обработваме рози в началото на пролетта

Как да обработваме рози в началото на пролетта
Как да обработваме рози в началото на пролетта

Съдържание:

Видео: “Золотой голос” Казахстана Роза Рымбаева о Димаше (SUB. 18 LGS) 2024, Юли

Видео: “Золотой голос” Казахстана Роза Рымбаева о Димаше (SUB. 18 LGS) 2024, Юли
Anonim

Обработката на розите в ранна пролет включва цял набор от дейности, чието навременно завършване е ключът към буйния цъфтеж и здравите цветя. Розите трябва не само да бъдат правилно подхранвани с торове, но и надеждно защитени от вредители и гъбични заболявания.

Image

Пролетната обработка на розите се състои не само в подрязване на издънки, установяване на опори и мулчиране, но и в задължителното пръскане на растенията със специални препарати, които ги предпазват от насекоми. Цялата работа трябва да се извършва, докато пъпките на розите не започнат да се развиват. Основният показател за благоприятно време за работа с растения е установяването на плюс температура и пълното изчезване на снега.

Коренова система и обработка на издънки

Растежът на кореновата система се стимулира с помощта на пролетна резитба. За целта изберете основните здрави клони и ги съкратете до един от силните бъбреци. Отстраняват се и издънките, които растат вътре в храста и пречат на създаването на красива корона с отворен център. За да подхранват корените и да стимулират растежа им, здравите храсти се поливат с топла вода с добавяне на една супена лъжица амониев нитрат на кофа вода. Почвата трябва да бъде достатъчно обогатена с азотни съединения за оптимален растеж на листата и пъпката.

Ако през зимата младите издънки са били повредени, в резултат на което върху тях се появи плесен, в допълнение към поливането с добавяне на нитрат или карбамид, клоните на растението трябва да бъдат обработени с разтвор на калиев перманганат, което го прави наситено розов цвят. Всяка повредена издънка се избърсва с кърпа, навлажнена в разтвор или се поставя калиев перманганат с малка четка. Разтвор на калиев перманганат може да бъде заменен с меден сулфат, разреден във вода: 100 g на кофа с вода.