Logo decormyyhome.com

Как да почистите петна от мастило

Как да почистите петна от мастило
Как да почистите петна от мастило

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли

Видео: Как да почистим фурната 2024, Юли
Anonim

Измиването на петна от мастило от дрехите е доста обезпокоителен бизнес, но все пак изпълним. Тези замърсители могат да бъдат отстранени у дома. Основното нещо е да не се бави този въпрос, а да се пристъпи към премахване на петна възможно най-бързо.

Image

Инструкция за употреба

1

Вземете трапезна сол. Поставете замърсените дрехи върху равна повърхност и поръсете тази област със сол. След това напълнете замърсената зона с лимонов сок. След това изплакнете дрехите си в топла вода. По правило този метод за отстраняване на замърсители е доста ефективен, но при условие че продължите да отстранявате петното веднага след появата му.

2

Използвайте амоняк. В чаша вода добавете чаена лъжичка амоняк. Навлажнете мръсна зона с дрехи с този разтвор. Повторете тази процедура, ако е необходимо. След това измийте предмета с прах за пране. За стари петна смесете амоняк с терпентин в равни пропорции. Разтрийте мръсната зона с памучен тампон, потопен в този разтвор и оставете петното напълно изчезнало.

3

Използвайте глицерин, за да премахнете петна от мастило от дрехите. Потопете замърсената зона в глицерин и оставете за два часа. След старателно изплакнете дрехите в топла вода. За да премахнете петна от мастило от кожа, смесете глицерин с денатуриран алкохол. Разтрийте сместа с гъба до мястото на замърсяване. След тази процедура кожата може леко да се обезцвети, в този случай просто я покрийте добре със специални багрила.

4

Накиснете оцветеното нещо в топло мляко. Оставете го за около четири часа. След това измийте предмета в топла вода със сапун за пране. За да постигнете по-голям ефект, добавете малко боракс към водата (10 g на 100 ml вода). Този метод за премахване на петна от мастило се препоръчва за отстраняване на петна от кадифе, както и цветни тъкани.

5

Ако трябва да изтриете петна от мастило от коприната, използвайте горчица. Добавете горчица на прах във водата, докато се образува каша. Разтрийте замърсеното място с тази смес и я оставете така за един ден. След това намажете с четка изсушената каша от горчица и изплакнете внимателно предмета. За да премахнете петна от мастило от бяла кърпа, смесете амоняк със сода (или една чаена лъжичка на чаша вода) или амоняк с водороден прекис.