Logo decormyyhome.com

Какво е антиотражателното покритие

Какво е антиотражателното покритие
Какво е антиотражателното покритие

Съдържание:

Видео: ACEBEAM W30 - ЛАЗЕРЕН ФЕНЕР! НАЙ-МОЩНИЯТ ЛАЗЕРЕН ФЕНЕР В СВЕТА! 2408 МЕТРА ДАЛЕКОБОЙНОСТ 500 ЛУМЕНА! 2024, Юли

Видео: ACEBEAM W30 - ЛАЗЕРЕН ФЕНЕР! НАЙ-МОЩНИЯТ ЛАЗЕРЕН ФЕНЕР В СВЕТА! 2408 МЕТРА ДАЛЕКОБОЙНОСТ 500 ЛУМЕНА! 2024, Юли
Anonim

Може би всеки собственик на смартфони се сблъска с ситуация, при която не може да види изображението на дисплея поради яркото слънце. Слънчевите отблясъци също пречат на шофьорите, които губят контрол над пътната обстановка, ако директна слънчева светлина попадне на предното стъкло. Покритията против отблясъци помагат да се справят с интензивното отражение.

Image

Антиотражателното покритие е специално нанесено покритие, което разпръсква пряка слънчева светлина или лъч ярка изкуствена светлина, което служи за подобряване на качеството на възприемане на изображението от човешкото око и за отсичане на висок спектър от светлина.

За мобилни устройства

На светло слънце е просто невъзможно да се разгледа какво пише на монитора на таблет или смартфон. Причината е интензивното отражение на слънчевия лъч, появата на отблясъци. За борба с това бедствие има специален филм против отблясъци, който просто се придържа към дисплея на мобилно устройство. Филмът е много евтин, а също така предпазва устройството от драскотини и неравности.

На компютърни монитори и големи LCD телевизори се използва интегрирано фабрично покритие против отблясъци. Това е специално многослойно пръскане на монитора. Антиотражателното покритие буквално разпръсква слънчева светлина или изкуствена светлина, падаща върху повърхността на устройството и предотвратява отблясъците.

За оптика

Очилата също използват система против отблясъци. Тази система е реализирана на базата на антирефлекторно покритие, което отразява отблясъците и подобрява качеството на лещата. Анти-отразяващото покритие работи най-добре при високоиндексните лещи, тъй като те отразяват значително повече светлина от пластмасовите.

Използването на антиотражателно покритие в очилата позволява освен че елиминира ефекта на отблясъците, също така повишава зрителната острота.

Технологията се разпространи в слънчеви очила. Обърнете внимание обаче, че е невъзможно да се залепи или разпръсне такава защита върху очилата; прилагането се извършва само индустриално при условия на вакуумно поставяне на лещи в специална инсталация. Дебелината на антиотражателния слой на покритието е само от 0, 15 до 0, 3 микрона и затова предложенията за „модернизация“ на вашите очила със „специално покритие“ са нищо повече от измама.