Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от неприятната миризма на козина

Как да се отървете от неприятната миризма на козина
Как да се отървете от неприятната миризма на козина

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли

Видео: Как да се отървете от лоша миризма в колата | AUTODOC 2024, Юли
Anonim

С течение на времето кожената козина става неприятна. За да се отървете от него, свържете се с професионална служба за химическо чистене. Но ако нямате такава възможност, премахнете миризмата у дома.

Image

Ще ви трябва

Детергент, картофено нишесте, столов оцет, кафе на зърна.

Инструкция за употреба

1

Закачете кожено палто на раменете си и го изнесете на балкона при мразовито време. Ако живеете в частна къща, тогава излизайте навън. Оставете дрехите няколко дни. След това изсушете козината на стайна температура. Не се препоръчва използването на електрически уреди за сушене на кожени палта - продуктът може да загуби формата си. Чрез замразяване могат да се отстранят дори устойчиви миризми.

2

Пригответе сапунен разтвор. Изсипете нагрята вода в контейнера, добавете малко количество неутрален препарат, като шампоан за коса. Поставете козината на масата, така че да ви е удобно да я почиствате. Навлажнете гъбата с пяна в сапунен разтвор, изстискайте и прекарайте пръст в посока на растежа на косата. След това избършете с влажна кърпа от микрофибър. Изсушете добре продукта от козина.

3

Използвайте картофено нишесте или талк на прах, за да премахнете неприятните миризми. Разстелете козината върху равна повърхност и поръсете равномерно с адсорбент. Оставете в това положение за 2-3 часа. След това време почистете козината с автомобилна прахосмукачка или четка.

4

Поставете кожената козина върху равна повърхност и избършете с кърпа, навлажнена с 9% трапезен оцет. Когато приключите, закачете дрехите на раменете си и ги подсушете. Внимателно срешете напълно сухата козина в посока на растежа на купчината с рядък гребен или специална четка, която можете да закупите в магазин за домашни любимци.

5

Разстелете козината на масата, така че да ви е удобно да я обработвате. Смелете печените кафени зърна в кафемелачка и поръсете върху продукт от козина. След това навийте дрехите си и ги опаковайте в найлонов плик. Оставете за един ден. След това време събуйте кожено палто и окачете на чист въздух. Този метод не се препоръчва за почистване на лека козина. В противен случай върху продукта ще останат петна.