Logo decormyyhome.com

Как да се грижим за плазмени телевизори

Как да се грижим за плазмени телевизори
Как да се грижим за плазмени телевизори

Видео: Ремонт Led телевизора LG Нет изображения 2024, Юли

Видео: Ремонт Led телевизора LG Нет изображения 2024, Юли
Anonim

Плазмените телевизори осигуряват много високо качество на изображението, отлична наситеност на цветовете и отлични черни тонове. За да поддържа добрата работа на това устройство, то се нуждае от правилна и редовна грижа.

Image

Ще ви трябва

  • - антистатична течност;

  • - антистатични кърпички;

  • - стабилизатор на напрежението;

  • - оригинална опаковка.

Инструкция за употреба

1

Срокът на експлоатация на плазмените телевизори е 15-20 години, качеството на изображението в същото време практически не пада. Можете значително да увеличите този период. За целта изключете телевизора, ако не го използвате. Това ще предотврати преждевременното изгаряне на фосфорите, съдържащи се в екрана на това устройство. Можете също да регулирате контраста, като го намалите леко. 100% контраст значително намалява живота на вашия плазмен телевизор.

2

Никога не използвайте обикновени домакински почистващи препарати за почистване на плазмения телевизионен екран. Използвайте същите вещества като при почистване на екраните на компютърните монитори. В допълнение, като много други електронни устройства, плазмените телевизори са много чувствителни към статичното електричество. Той може да повреди както телевизионния екран, така и вътрешните му компоненти. Използвайте само антистатични кърпички и течности.

3

Продължителното показване на статични изображения има изключително негативен ефект върху плазмения телевизионен екран. Това води до бързото му изгаряне. Опитайте се да не използвате такъв телевизор като монитор за компютър, където ще има много подобни изображения. В допълнение, постоянното гледане например на новинарски програми, излъчващи пълзящи линии, също може да доведе до бързо увреждане на екрана. Много плазмени телевизори са оборудвани със специална функция, която ви позволява да изравнявате такива ефекти на екрана. Използвайте го, ако е налично на вашето устройство.

4

Не забравяйте да използвате стабилизатор на напрежението. Плазмената телевизия използва голямо количество електрическа енергия, което може да доведе до колебания в мощността. Освен това плазмените телевизори често са интегрирани с други домакински устройства, което също увеличава натоварването на електрическата мрежа. Използването на стабилизатор е лесен начин да защитите телевизора си от този вид проблеми.

5

Не допускайте големи количества прах около телевизора. Това може да причини късо съединение в хардуера му. Важно е да предотвратите навлизането на прах в устройството. Това може да доведе до силно прегряване на телевизора при продължителна употреба. Електрическите компоненти на телевизора не понасят влага. Избягвайте попадането на течности вътре в устройството.

6

Ако не използвате телевизора, опитайте се да го съхраните в оригиналната му опаковка. Използвайте всички пълнители, които са в комплект с комплекта. Съхранявайте телевизора в суха, хладна и свободна от прах среда.