Logo decormyyhome.com

Как да измиете фурната след празниците

Как да измиете фурната след празниците
Как да измиете фурната след празниците

Съдържание:

Видео: Запазете тази рецепта, ще ви потрябва по празниците. Паста на фурна с наденица, гъби и Бешамел. 2024, Юли

Видео: Запазете тази рецепта, ще ви потрябва по празниците. Паста на фурна с наденица, гъби и Бешамел. 2024, Юли
Anonim

До Нова година кухнята непрекъснато се пържи, вари и пече. Къщата е изпълнена с аромат на комфорт и тържество. А през останалата част от уикенда домакинята озадачава как да възстанови стария вид на любимата си фурна, която беше посетена от тава за печене с риба, пържени тенджери и повече от един пай.

Image

Народни методи за премахване на изгаряне и мазнини

Един поглед към плувна фурна може незабавно да ви развали настроението. За да може печката отново да свети от всички страни и да радва окото, достатъчно е да имате половин час свободно време и няколко продукта във всяка кухня.

На първо място, оцетът е полезен за магическо преобразуване на фурната. Трябва да се смеси с сода за хляб в съотношение 1: 2. Разстелете получената каша върху дъното, стените и вратата на фурната и оставете за няколко часа. След това остава само да премахнете остатъците от домашния продукт с гъба заедно с изгарянето.

Друга спечелена опция за почистване на фурната с импровизирани средства може да намерите в аптечката. Амонякът ще накара заслонът на листа за печене да искри с чистота. За да направите това, добавете няколко капки амоняк в чаша, пълна с вода, и поставете контейнера във фурната за през нощта, като запечатате всички пукнатини с тиксо. На сутринта махнете лепящата лента, отворете и избършете фурната.

За да придадат блясък на печката, също се използват бакпулвер, водороден прекис и лимонена киселина. Но по отношение на ефективността нито едно народно лекарство не може да се сравни с висококачествени битови химикали.

Препарат за почистване на Amway и фурна

Асортиментът от битови химикали в супермаркети и онлайн магазини е поразителен в своето разнообразие. Но кое от рекламираните лекарства е наистина ефективно?

Почистващите печки и фурни на Amway вършат работата си безупречно. Лесността на използване ще ви изненада приятно: след като отделите минимум усилия и време, ще получите чиста чиния отвътре и отвън. За да направите това, просто нанесете продукта, изчакайте 30 минути и го избършете с мека кърпа. Не можете да се притеснявате за появата на драскотини по емайла, защото гелът не съдържа абразивни частици. Но прости правила за безопасност все още си струва да се спазват.

  • Носете гумени ръкавици преди да използвате продукта и измийте ръцете си със сапун и вода след почистване.

  • Избягвайте попадането на продукта върху лигавиците на окото и носа.

  • Не използвайте в фурни с функция за самопочистване.

Image