Logo decormyyhome.com

Как да почистите сребърни лъжици

Как да почистите сребърни лъжици
Как да почистите сребърни лъжици

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли

Видео: КАК СЕ ЧИСТИ СРЕБРО БЕЗ ТЪРКАНЕ 2024, Юли
Anonim

Среброто не понася контакт с кислород - това го прави по-тъмен. За да го почистите, можете да се свържете с бижутерските работилници. Или използвайте традиционни методи за почистване, които можете да използвате у дома.

Image

Ще ви трябва

  • - течност за почистване на бижута;

  • - амоняк;

  • - тютюнева пепел;

  • - лимонов сок;

  • - лимонена киселина;

  • - сода за хляб;

  • - бульон от картофи;

  • - паста за зъби.

Инструкция за употреба

1

Магазините за бижута и хардуер продават специални продукти за грижа за сребърни съдове. Просто избършете сребърните й лъжици. Използвайки тази течност, можете да почистите както сребърни съдове, така и сребърни бижута.

2

Среброто може да бъде пречистено с помощта на амоняк. За да направите това, достатъчно е да потопите сребърна лъжица в алкохолен разтвор за един час (съотношението вода към алкохол е 1:10). Ако няма време да чакате, вземете салфетка и я навлажнете в разтвора и старателно избършете продукта, докато петната не се отстранят. Сребърен амоняк не може да се почиства с амоняк.

3

Поставете сребърните съдове в купа с вода и добавете тютюневата пепел, заври, след което избършете уредите на сухо. Можете да смесите пепелта с лимонов сок и да избършете потъмнелите уреди.

4

Лимонената киселина също почиства много добре сребърните елементи. Сложете лъжица в разтвора му за няколко минути и тя отново ще ви зарадва с блясъка си.

5

С помощта на обикновена сода за хляб могат да се почистват сребърни предмети, които нямат много шарки. Вземете влажна кърпа и, използвайки сода, избършете продукта, докато петна изчезнат. Можете също да използвате разтвор на сода. Приблизително 30 г сода и се налива 100 г вода. Поставете сребърните съдове в разтвора за няколко часа. За по-добър ефект можете да доведете разтвора със сребърни предмети до кипене.

6

Направете разтвор на зъбен камък и за няколко минути поставете в него продукти, изработени от фин метал, след което избършете на сухо.

7

Картофеният бульон ще ви помогне да възстановите блясъка на сребърните уреди. Поставете сребърните лъжици в него за 10 минути и те ще бъдат като нови.

8

Сребърните лъжици са добре почистени с паста за зъби. Сложете паста върху мека кърпа и избършете предметите.

Обърнете внимание

Механичният вид почистващо сребро може да се използва само когато продуктът има проба 625 или по-висока, в противен случай това може да влоши външния вид на сребърните уреди.

Полезни съвети

Правилното съхранение на сребърните предмети ще осигури красива гледка на вашето сребро за дълго време. Затова след празника внимателно измийте сребърните съдове и след това го изсушете старателно с кърпа.

как да приложите лъжица