Logo decormyyhome.com

Как да избелите бели неща с импровизирани средства

Как да избелите бели неща с импровизирани средства
Как да избелите бели неща с импровизирани средства

Съдържание:

Видео: 3 идеи за панели от отпадъци и импровизирани материали! 2024, Юли

Видео: 3 идеи за панели от отпадъци и импровизирани материали! 2024, Юли
Anonim

Белите неща трябва да имат летен гардероб. Но при често измиване те много бързо придобиват сивкав или жълтеникав оттенък. За да върнете белотата на дрехите ще помогнат народни средства.

Image

Сода за хляб

Всяка домакиня има сода в ежедневието. Това е не само достъпен продукт, но и универсален, с широк спектър на работа.

За да придадат на нещата оригинален бял цвят, содата трябва да се разтвори в топла вода (1 супена лъжица на 1 литър вода). Накиснете нещата поне 2 часа, а ако има жълти петна, след това заври допълнително. След това изплакнете нещата от разтвор на сода и изпратете за традиционно измиване.

Суха горчица на прах

Сухата горчица ще се справи не само с жълти петна от пот, но и ще спаси нещата от сива плака. За 1 литър вода вземете 1 супена лъжица с отгоре суха горчица. Доведете правилното количество вода до кипене, добавете горчица на прах и разбъркайте добре. Изчакайте, докато разтворът се утаи и внимателно прецедете горчичната вода. Накиснете нещата за 2-3 часа във филтриран разтвор. В края на времето изплакнете дрехите.

Ако замърсяването е силно, тогава горчицата трябва да се разрежда до състояние на гъста заквасена сметана. Нанесете тази паста върху предварително навлажнена мръсна зона, навийте предмета и го поставете в найлонов плик за 2 часа. Измийте на ръка или в пералня.

аспирин

Ацетилсалициловата киселина ще помогне да върнете нещата в снежнобял нюанс без допълнителни манипулации. За да направите това, просто поставете 2-3 таблетки аспирин в барабана на пералнята заедно с нещата.

Водороден пероксид

Пероксидът е чудесен не само за памучни и ленени тъкани, но и за деликатни такива като вълна и дори коприна. Благодарение на него можете да премахнете следи от изпотяване, антиперспирант, да премахнете мазни петна от храна.

В 2 литра вода разредете 1 чаена лъжичка 3% агент и накиснете прането за 30 минути, като го обръщате отново и отново. След това просто измийте по обичайния начин.

Пране на бели дрехи с водороден прекис е възможно и в пералнята. За да направите това, трябва да купите в аптеката таблетки от хидроперит, който в допълнение към карбамида, просто включва водороден пероксид. Заедно с дрехите сложете 2-3 таблетки в барабана на машината, измийте при температура най-малко 70 градуса.