Logo decormyyhome.com

Как да премахнете знаци с химикалка

Как да премахнете знаци с химикалка
Как да премахнете знаци с химикалка

Видео: Pen Spinning Thumb Around - Easy. Explained tutorial 2024, Юли

Видео: Pen Spinning Thumb Around - Easy. Explained tutorial 2024, Юли
Anonim

По дрехите на ученици и студенти често се появяват петна от химикалка. Не изхвърляйте веднага нещата и не изпращайте в страната. С помощта на импровизирани средства можете да подредите дрехите си в ред.

Image

Ще ви трябва

Талк, натриев хлорид, лимонов сок, амоняк, водороден прекис, кисело мляко, медицински алкохол, ацетон, терпентин, глицерин, денатуриран алкохол.

Инструкция за употреба

1

Разстелете повредените дрехи върху равна повърхност. Нанесете трапезна сол върху химикалка. След това нарежете лимона на две и изцедете сока. След няколко минути няма да има следа от петното. Изперете дрехите както обикновено. Освен това можете да поръсите замърсената зона с талк на прах - адсорбентът ще абсорбира мастило.

2

Смесете вода и амоняк в равни пропорции. Навлажнете памучната подложка в получения разтвор и разпечете мастиленото петно. Изплакнете тъканта след няколко минути. Внимателно инспектирайте замърсената зона. Ако петното не се отстрани напълно, повторете процедурата. За почистване на бели неща можете да използвате смес от амоняк и водороден прекис.

3

Изсипете кисело мляко в леген и намажете замърсените дрехи. Оставете за няколко часа. След това измийте в топъл сапунен разтвор с добавяне на амоняк. Докато петното се отстрани, сменете млякото.

4

Вземете алкохол и ацетон. Разбъркайте в равни пропорции. Избършете замърсяването с памучен или марлен тампон, потопен в разтвор. За да предотвратите образуването на петна по тъканта, трябва да обработите от краищата до центъра. Освен това можете да поръсите района около мястото с натрошена креда. Измийте дрехите в топла, сапунена вода.

5

За да премахнете старите петна, пригответе смес от терпентин и амоняк, приета в равни пропорции. Нанесете течност върху замърсена зона с памучна подложка или чиста гъба за миене на съдове. Оставете за 10-15 минути и изплакнете тъканта с течаща вода. Ако за първи път петното не се е поддало на отстраняване, повторете всичко отначало.

6

Петната от мастило от кожени изделия могат да се изведат по следния начин. Смесете глицерин и денатуриран алкохол. Поставете това решение върху дрехите с гъба за пяна и разтрийте леко.

Полезни съвети

Ако забележите петна от петна по дрехите си, започнете да чистите възможно най-скоро. С течение на времето мастилото се абсорбира във влакната на тъканта. Следователно премахването на петното ще стане по-трудно.