Logo decormyyhome.com

Как да почистите микровълнова печка

Как да почистите микровълнова печка
Как да почистите микровълнова печка

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли

Видео: Как да почистим микровълновата фурна 2024, Юли
Anonim

Рядка домакиня в наше време се справя без помощта на микровълнова фурна при приготвянето или загряването на ястия. Като всеки кухненски уред се замърсява. Не можете да миете микровълновата фурна по обичайния начин и често натрупването на мазна плака по стените се превръща в истински проблем.

Image

Ще ви трябва

  • сода;

  • оцет и лимонена киселина;

  • хартиени кърпи;

  • ръкавици

Инструкция за употреба

1

Не използвайте абразивни почистващи препарати и използвайте метална гъба или нож, за да почистите категорично микровълновата фурна! Увреждането на тънкото вътрешно покритие по стените неизбежно ще доведе до повреда на устройството. Ако фурната няма функция за самопочистване, специални средства за микровълнови печки, които могат да решат този проблем, ще помогнат да се справите със замърсяването. Инструкциите, които ги придружават, описват как да използвате това лекарство за отстраняване на замърсители. Аерозолите са особено удобни за използване - те са лесни за нанасяне върху стени. Много продукти включват специални гъби и ръкавици за защита на ръцете ви.

2

Можете да спестите пари, изразходвани за закупуване на домакински химикали чрез доказани народни методи. Те използват само естествени вещества, след прилагането на които няма опасност лошо измитата химия да навреди на здравето, да повлияе на вкуса и миризмата на храна. Всяка домакиня винаги има под ръка такива необходими неща като сода, оцет и лимонена киселина. Те ще помогнат не само за премахване на мазнините, но и за премахване на неприятните миризми.

3

Ако примесите са незначителни, просто поставете чаша в микровълновата половина, напълнена с вода, и я включете за 15 минути. Преварената вода ще се изпари и под въздействието на пара, мръсотия и мазнини ще омекнат до състояние, в което те могат лесно да бъдат отстранени. След като предварително добавите няколко лъжици обикновена сода за хляб във водата, ефектът може да бъде значително подобрен. За да премахнете плака от стените след процеса на парене, е по-добре да използвате хартиени кърпи, тъй като след този процес ще бъде невъзможно да премахнете гъбата или парцала.

4

Киселите продукти дават добър ефект върху почистването на микровълните. Можете да добавите 2-3 супени лъжици оцет в съда с топла вода и да го оставите за 5 минути в включената печка. Оцетът може да замести лимонената киселина, което ще изисква около пакет в чаша вода. След като изключите уреда, не е необходимо веднага да отваряте вратата, ще са необходими още 15-20 минути, докато парата от разтвора действа добре върху замърсяването. След това отворете микровълновата печка и старателно избършете всички вътрешни повърхности.

5

Практичните домакини никога не изхвърлят оранжеви кожи. Поставят се в купа с вода и се слагат в включената микровълнова печка. Това е и отлично народно средство за почистване на микровълнова фурна. Препоръчва се почистване на микровълновата поне 1 път седмично, така че състоянието на вътрешната й повърхност да е идеално. Не пренебрегвайте съветите на производителите, при готвене или загряване на храна е необходимо да покриете съдовете с капак.