Logo decormyyhome.com

Как да премахнете полиуретановата пяна от ръцете

Как да премахнете полиуретановата пяна от ръцете
Как да премахнете полиуретановата пяна от ръцете

Видео: Полиуретанова пяна Akfix 805P 2024, Юли

Видео: Полиуретанова пяна Akfix 805P 2024, Юли
Anonim

Полиуретановата пяна се използва широко в ежедневието и строителството. Това е вискозна маса, която се втвърдява във въздуха. Ако се използва неправилно, пяната може да попадне върху кожата. Не отлагайте процеса на почистване - с течение на времето ще бъде трудно да се премахне.

Image

Ще ви трябва

  • - Специален почистващ препарат;

  • - почистващи кърпички;

  • - почистващ прах;

  • - почистващ препарат;

  • - растително масло;

  • - подхранващ крем.

Инструкция за употреба

1

Не е трудно да премахнете монтажната пяна, ако все още не е имало време да се втвърди. Закупете специален разтворител от магазин за хардуер - той обикновено се предлага като аерозол. Също така на плота можете да намерите кърпички за почистване. Внимателно проучете състава. Някои продукти са твърде агресивни, така че не се препоръчват за почистване на кожата. Избършете пяната с парцал колкото е възможно повече. След това навлажнете памучна подложка в продукта и избършете добре ръцете си. Опитайте се да не пропуснете нито една заразена зона. Специалният разтворител може да бъде заменен с ацетон, бензин или средство за отстраняване на лак за нокти.

2

Замразената монтажна пяна може да се отстрани само механично или ще трябва да изчакате няколко дни, когато самата тя изчезне. Загрейте растително масло или всяко друго масло. Проверете температурата с гърба на китката - тя трябва да бъде поносима, за да не се изгорите. След това намажете равномерно ръцете си. Нанесете малко почистващ или измиващ прах и разтривайте кожата си активно. Можете да използвате твърда четка, гърба на гъба от пяна или пемза.

3

Налейте гореща вода в контейнера и добавете всеки препарат. Разбъркайте и потопете ръцете си в сапунена вода. Оставете за 15-20 минути. След това намажете ръцете си и разтривайте интензивно кожата с кърпа. Повторете процедурата до пълното отстраняване на пяната.

4

След като ръцете ви са напълно чисти, нанесете всеки подхранващ крем или редовно растително масло. Не забравяйте, че полиуретановите пени не влияят неблагоприятно върху състоянието на кожата. Може да се появи дразнене или алергична реакция.

Полезни съвети

Винаги носете гумени ръкавици по време на строителните работи. Вместо това можете да нанесете хидрофилен крем върху ръцете си. Съдържа специални вещества, които покриват кожата със защитен филм.

как да почистите ръцете от пяна