Logo decormyyhome.com

Как да боядисаме кожено яке

Как да боядисаме кожено яке
Как да боядисаме кожено яке

Видео: Дънки за над 450 лв?! Ето как да си ги направите! 2024, Юли

Видео: Дънки за над 450 лв?! Ето как да си ги направите! 2024, Юли
Anonim

Кожено яке може да се носи в продължение на няколко десетилетия. При правилна грижа е в състояние да поддържа елегантен външен вид за много дълго време. Но дори и идеалната домакиня на якето в крайна сметка има ожулвания и тогава има нужда от боядисване на кожата.

Image

Дори ако скубарите заемат малка площ, якето ще трябва да бъде боядисано в цялост. Да се ​​намери ново багрило, което напълно да отговаря на старото е почти невъзможно. Зоните, боядисани със свежа боя, ще се появят петна. В много случаи можете да направите без боядисване. Например, бяло яке може да бъде актуализирано с мляко, черно или кафяво с кафе основа, увита в парче марля.

Трябва ли да боядисам сакото си сам? Ако живеете в голям град, продуктът може да бъде отведен в специализиран сервиз. Доста често услугите за химическо чистене предлагат такива услуги. По-добре е, ако някой от вашите приятели вече е използвал подобни услуги. Попитайте дали е доволен от качеството на услугата.

Жителите на малките населени места обикновено нямат избор, така че сами трябва да решавате подобни проблеми. Помислете какъв цвят бихте искали да рисувате якето. Не го пребоядисвайте радикално, особено от тъмно до светло. Сенките, близки до естествените, са за предпочитане.

Отидете до най-близкия специализиран магазин за обувки. Багрилата за кожа се продават и на търговски обекти, където търгуват с продукти, направени от този материал, както и в големи магазини за хардуер. Със сигурност ще намерите няколко вида боя. Тя може да бъде течна, както и паста или аерозол. Саламандрите бои се считат за най-висококачествените. Всяка боя е подходяща, но аерозолът е по-удобен за нанасяне. Но работата с аерозоли е по-добра на открито. Препоръчително е да носите респиратор или марлева превръзка. Не са необходими сериозни предпазни мерки при работа с паста или течна боя.

Опитайте боята върху подходящи обувки. Прочетете внимателно инструкциите. Преди боядисване почистете продукта от прах и мръсотия. Най-доброто за тази цел е леко влажна (в никакъв случай мокра) пяна гъба.

Независимо кой вариант сте избрали, окачете якето на раменете си, така че да не докосва пода. По-добре е да покриете пода и околните предмети с вестници, ненужни парцали или нещо подобно. Както при боядисването на обувки, намажете якето с влажна гъба. Напръскайте спрея, така че боята да покрие продукта равномерно. Трябва да работите бързо. Изчакайте якето да изсъхне и след това повторете операцията.

Оцветяването с течност е малко по-отнемащ време процес. Изисква внимание и точност. Подгответе и окачете якето по същия начин, както в предишния случай. Нанесете боята с четка на равен слой, оставете я да изсъхне и повторете процедурата.

Ако просто искате да освежите цвета, можете да използвате пастата. Якето в този случай е по-добре да лежи хоризонтално. Пастата се нанася по същия начин, както при почистване на обувки. Пригответе се процедурата да се повтаря около веднъж месечно.