Logo decormyyhome.com

Откъде в къщата идват бъгове

Откъде в къщата идват бъгове
Откъде в къщата идват бъгове

Съдържание:

Видео: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Юли

Видео: Как и где купить электроскутер цена за дешёвый citycoco 2021 надежный электромопед citycoco 2024, Юли
Anonim

Bedbug е малко, но невероятно вредно насекомо. Храни се с човешка кръв и е в състояние да мигрира от един апартамент в друг, когато се появят неблагоприятни условия.

Image

Един от най-неприятните човешки ектопаразити е дървеница. Това насекомо има малки размери, дължината на тялото му рядко надвишава 8 милиметра. Въпреки това, дървеник може да причини много неудобства.

Грешката има уникална структура на тялото - тя е толкова силна, че е почти невъзможно да се смаже, особено в гладно състояние.

Историята

Историята на конфронтацията между хора и дървеници е от повече от сто години. Грешките в леглото се споменават в исторически източници, датиращи от 4 век пр.н.е. Любопитно е, че в началото хората приписват лечебните свойства на бъговете. И така, Плиний в своите произведения надари бъговете със способността да лекува ушни болести и ухапвания от змии. През 18-ти век им се препоръчва да се използват за борба с нервните заболявания.

Едва когато през 19 век руската армия дойде в Туркестан, те започнаха да смятат дървеника за вреден паразит.

начин на живот

Бъгът води нощен начин на живот - през деня се крие в мебели, под тапет, в дрехи и т.н. Щом потъмнее, дървениците преминават на „лов“. Като правило те започват да хапят сутрин, в района на 4-7 часа.

В допълнение към местата, където живеят хора, бъгове се намират в хралупи от горски дървета и пещери. И така, в подземната пещера Бахарден има популация от бъгове - те дори се намират във водата на пещерното езеро. Грешка живее в гнездата на врабчета и в гълтачите на гризачи.

Ако на бъговете липсва храна, те изпадат в състояние на преустановена анимация, в което са в състояние да прекарат до една година.

Опасността от дървеници

Учените изразиха опасения, че дървениците могат да понасят болести като едра шарка, хепатит В, туларемия, бруцелоза, антракс, тиф и др. В допълнение, ухапванията от бъгове причиняват кожен обрив и могат да причинят алергични реакции. Ако стаята е заразена с дървеници, често един човек на нощ може да получи няколкостотин ухапвания.