Logo decormyyhome.com

Как да измиеш чайник

Как да измиеш чайник
Как да измиеш чайник
Anonim

Чайник е много важен елемент от кухнята, нито едно хранене не може без него, било то закуска, обяд или вечеря, а приятелското чаено парти е просто невъзможно без него. За да ви радва дълги години, не го оставяйте без грижи и внимание, винаги се мийте навреме и го почиствайте от котлен камък.

Image

Ще ви трябва

  • - оцет;

  • - сода;

  • - лимонова кора, картофена кора, ябълков пилинг;

  • - обезмасляващи агенти.

Инструкция за употреба

1

Не забравяйте да измивате чайника от време на време с добавяне на оцет и сода, благодарение на това скалата от твърда вода няма да остане по стените.

2

Ако изметът все още се появи, отстранете го по един от следните начини: изсипете студена вода в чайника, сложете корите от два лимона и варете 15 - 20 минути. След това налейте нова вода и добавете 1 чаена лъжичка сода, кипете отново няколко минути. След като чайникът изстине, внимателно отстранете омекотената скала с четка или кърпа. Предимството на този метод е, че след прилагане в къщата остава приятна миризма на лимон.

3

Вместо лимон, в чайника сложете картофена обвивка или обелете ябълки, изсипете вода и варете поне час, след което изплакнете чайника старателно.

4

Много ефективен метод: напълнете чайника с вода и добавете 1 торба лимонена киселина или малко оцет. Сварете и оставете за една нощ, на следващия ден отново налейте вода с оцет и заври. Изметът ще изчезне без следа. Моля, обърнете внимание, че колкото повече оцет (киселина), толкова по-ефективно и по-бързо ще бъде почистването, но може да корозира някои части от чайника заедно с мащаба, в допълнение, в апартамента ще се появи доста неприятна миризма.

5

За да премахнете плака от чучура на чайника, направете това: налейте вряща вода и добавете 1 до 3 чаени лъжички сода (в зависимост от размера на чайника). След това го покрийте с капак и го увийте с кърпа за баня за 2 до 3 часа.

6

За да премахнете котлен камък, можете да използвате закупени продукти, например „Anti-scale“, CITRO KALC LOSER, „Silite“, за да премахнете ръждата от отоплителните устройства или други. Внимателно прочетете инструкциите на опаковката и не забравяйте старателно да изплакнете чайника, след като ги използвате.

7

За да предотвратите появата на котлен камък, използвайте само пречистена вода за кипене. За целта купете вода в магазин или я прекарайте през филтър. Дори чайник с измет след няколко дни кипене на такава вода ще започне постепенно да се освобождава от „козината си“.

8

Чайник също изисква постоянна грижа, не го оставяйте за една нощ със стар чайник. Не го разтривайте много, просто го избършете с мека гъба, като използвате почистващ препарат. След това изплакнете обилно с течаща вода. Не съхранявайте чайника в същия шкаф за подправки.