Logo decormyyhome.com

Как да измиете хладилник

Как да измиете хладилник
Как да измиете хладилник

Видео: Реорганизирам хладилника с теб - какъв срам 2024, Юли

Видео: Реорганизирам хладилника с теб - какъв срам 2024, Юли
Anonim

Хладилникът трябва да е идеално чист. Трябва да се мие редовно веднъж или два пъти месечно. Внимателно се уверете, че храните за размразяване не изтичат, изхвърлете продукти с изтекъл срок на годност, поставете само чисти съдове в хладилника и избършете капки и петна навреме. Това значително ще улесни общия процес на почистване.

Image

Инструкция за употреба

1

Изключете хладилника и го освободете от храна. За да ускорите процеса на размразяване, инсталирайте нагревател на вентилатора пред изпарителя. Отделни парчета лед в мивката. В никакъв случай не се опитвайте да премахнете леда с нож: много лесно можете да повредите тънката стена на камерата и да повредите хладилника.

2

Вземете топла вода и добавете малко сода за хляб или нарязан бебешки сапун. Измийте вътрешността на хладилника, рафтовете на хладилника и панела на вратата. Ако има неприятна миризма в хладилника, добавете 1 супена лъжица амоняк на литър вода и избършете вътрешните повърхности с този разтвор, преди да започнете основната процедура за измиване.

3

Изсушете вътрешността с мека кърпа и полирайте хромираните части. Измийте хладилника отвън с обикновена топла вода. Ако е необходимо да избършете петната по емайла, потопете суха кърпа в сода и я избършете със суха повърхност. Така че чашата, от която са направени рафтовете на хладилника, да не се спука от температурната разлика, извадете ги и ги оставете за известно време, преди да изплакнете с топла вода от чешмата.

4

Отмийте уплътнението, разположено по периметъра на вратата на хладилника, с топла сапунена вода, от трохи и прах, натрупани върху него. Извадете и измийте съда за изтичане на вода и зеленчуковите съдове. Почистете спиралните кондензатори от прах, натрупан върху тях, с тънка четка или прахосмукачка с тясна дюза. Оставете вратата на хладилника отворена за известно време, така че камерата да се проветрява. Преди да включите хладилника, уверете се, че вътрешността му и всички подвижни части са сухи.