Logo decormyyhome.com

Как да премахнете петна от трева от дрехите

Как да премахнете петна от трева от дрехите
Как да премахнете петна от трева от дрехите

Съдържание:

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли

Видео: Премахване на петна с PUER 2024, Юли
Anonim

След пътуване до къщичката или отдих на открито, мнозина са изправени пред проблема: как да премахнете петна от трева от дрехите. Тази задача може лесно да се справи, ако има ефективни перилни препарати под ръка. Можете също така да използвате продукти, които винаги са вкъщи като средство за отстраняване на петна.

Image

За да се отървете бързо и лесно от петна от трева, трябва да запомните няколко правила. Първо, не отлагайте измиването, защото колкото по-малко време е минало от момента на замърсяването, толкова повече са шансовете да върнете нещата в предишния си вид. Второ, не можете да търкате много тревните петна, по-добре внимателно да намокрите мръсната зона. Трето, не накисвайте в студена вода и не използвайте хлорни продукти. Четвърто, след процедурата за почистване, нещото трябва първо да се изплакне обилно в топла вода и едва след това да се измие.

Ефективни средства за борба с петна от трева

Ако няма средство за отстраняване на петна под ръка, тогава домашните средства ще помогнат в борбата за чистотата на дрехите.

Амоняк, топла вода и сапун за пране. Този метод е един от най-популярните и премахва петна от трева, както пресни, така и стари. Сапун, който трябва да настържете и разтворите в топла вода, след което добавете 1 ч.л. амоняк и накиснете замърсената зона на дрехи с тази смес.

Водороден пероксид и сода. Това е един от най-ефективните методи за премахване на петна от трева. Първо материалът трябва да се навлажни с вода, след това да е добре напоен с пероксид и поръсен със сода, след което да се почисти с гъба.

Винен оцет. Това е друго просто и ефективно средство, което се нанася върху петното с гъба или памучна подложка и се разтрива, а когато замърсяването изчезне, нещото се изплаква в топла вода и се измива.

Можете да се отървете от зелените на дрехите с помощта на други средства, които винаги са у дома: лимонена киселина, денатуриран алкохол и сол.

Как да премахнете петна от трева от нежни тъкани

За да премахнете петна от трева върху деликатен материал, не е необходимо да се свързвате с химическо чистене. За да възстановите предишния вид на нещо, направено от фина синтетика, вълна или коприна, можете да използвате трапезна сол. 1 супена лъжица Този продукт се разтваря в чаша топла вода и внимателно се нанася върху материала с гъба или памучна подложка.

Ако тъканта е не само деликатна, но и лека, по-добре е да опитате смес от глицерин и яйчен белтък. За 1 протеин ви трябват 2 ч.л. глицерол. Сместа се оставя върху дрехите за 60 минути.