Logo decormyyhome.com

Как да залепите обувки върху себе си

Как да залепите обувки върху себе си
Как да залепите обувки върху себе си

Видео: Пазари и права на собственост | Микроикономика | Кан Академия 2024, Юли

Видео: Пазари и права на собственост | Микроикономика | Кан Академия 2024, Юли
Anonim

Обувките по време на активна употреба могат да се деформират. На него се появяват дупки или шевовете се разминават и трябва да ги зашиете или залепите. За целта можете да се свържете със сервиза или да се опитате да направите всичко сами.

Image

Ще ви трябва

  • - кожа за лепенки;

  • - ацетон;

  • - лепило.

Инструкция за употреба

1

Изберете метод на залепване в зависимост от дефекта, който ще бъде поправен. Опитайте да закърпите обувките си, ако естеството на щетите ви позволява да направите това. Вземете подходящо парче кожа, изрежете го до желаната форма, като вземете предвид допустимото - то трябва да бъде с няколко милиметра по-голямо от повредената зона.

2

Почистете повърхностите, преди да нанесете лепило от замърсявания и обезмаслете. Направете това с тампон, напоен с ацетон. След това, обработете повърхностите, предназначени за залепване с шкурка - това придава на грапавостта на повърхността, така че лепилото да има нещо, което да залепи. За скованост можете да пълните обувки с хартия или да поставите подложка.

3

Нанесете лепило върху зоната, където ще се приложи пластирът. Начинът на приложение ще зависи от вида му. Някои от сортовете лепило могат да се нанасят в един тънък слой, след което се оставя леко да изсъхне и да се свържат повърхностите. Когато използвате други видове, може да се наложи да действате по различен начин: първият слой лепило се нанася, оставя се да изсъхне. След това се нанася втори слой, той също леко се изсушава и сега повърхностите трябва да бъдат притиснати възможно най-плътно една към друга.

4

Свържете повърхностите, намазани с лепило и създайте товар за тях. Например, обувката или обувката могат да бъдат плътно превързани или притиснати върху крака на стола, сякаш го „обуват”. Кракът ще фиксира пластира на едно място, а столът ще натисне върху него с тежестта си, осигурявайки по-стегнат хват. Този метод е по-надежден, но трябва да внимавате - обувките могат да се деформират, ако налягането не се приложи правилно. Лепилото може да се втвърди от три часа до десет, точното време е посочено на опаковката. След пълно втвърдяване продуктът може да започне да се използва.

5

Ако е необходимо да залепите обувките, не може да става дума само за повреда в горната част на продукта. По-често повредата е подметката, която се е отдалечила от обувката. Обработете повърхностите, върху които трябва да се нанесе лепилото, с тампон, напоен с ацетон. Избършете с чиста кърпа. Нанесете първия слой лепило и оставете да се втвърди. След това елементите, които трябва да бъдат залепени, са добре притиснати заедно и фиксирани за няколко часа в това положение.

Обърнете внимание

Преди да използвате лепило, внимателно прочетете инструкциите на опаковката - това ще ви помогне да знаете какви точно трябва да бъдат вашите действия.

Можете да използвате обувки само след като лепилото напълно се втвърди.

Полезни съвети

Използвайте лепила като PVA, Moment, лепило на основата на каучук и други подобни, за да запечатате обувките. Лепилото върху поливинилацетат може да се използва само в тези случаи, ако продуктът след залепването няма да влезе в контакт с вода.