Logo decormyyhome.com

Защо пералнята постоянно събира вода

Защо пералнята постоянно събира вода
Защо пералнята постоянно събира вода
Anonim

Ако пералната ви машина ви служи вярно, но изведнъж започна непрекъснато да изтегля и източва вода едновременно, не бързайте да се паникьосвате. Може да има две причини за това поведение и отстраняването на проблема няма да изисква огромни парични разходи или изхвърляне на домакински уреди.

Image

Често срещана ситуация: домакиня, като пуска пералня, забелязва, че тя не спира да събира вода; изключва машината от мрежата, но тя продължава да изтегля вода, като същевременно я източва от маркуча! Естествено, в такава ситуация започва паника: Как така? В крайна сметка „шайбата“ винаги работеше правилно и изведнъж започна да „лакоми“. Първите мисли в тази ситуация: „Половината цена на оборудването ще отнеме за ремонт“ или „Трябва да закупите ново“.

Без паника! Тези „симптоми“ в пералня могат да имат само две причини:

  • повреден превключвател за налягане (сензор за ниво на водата)
  • входящият клапан е дефектен (входящият клапан или, както се нарича още, входният клапан).

Превключвателят за налягане определя нивото на водата в барабана от налягането на водния стълб и дава на входящия клапан команда за пълнене на водата, ако трябва да напишете още.

Каква може да е причината за разбивката? Тръбата за налягане на сензора може да се задръсти с дребни отломки (ако дрехите са твърде мръсни и дори лежат някъде или килимчето е хвърлено да се измие, но не го е разтърсвало преди това) или мащаб, поради това превключвателят за налягане дава на машината неточна информация. Възможно е също да има изтичане на въздух в клапаните и маркучите, което също ще доведе до неточна информация за количеството вода в резервоара. Долен ред: машината непрекъснато ще излива вода.

Входният клапан е отговорен за подаването на вода: когато е достатъчно в барабана на "пералнята", той изключва захранването; когато машината е източила използваната вода и трябва да съберете повече, за да изплакнете, клапанът се отваря за нов поток чиста вода. Ако машината "поглъща" вода, без да спира, това означава, че пълнежният клапан е нереден или стените му са отслабени, което води до изтичане на вода.

Като цяло, когато идентифицирате един от тези проблеми, трябва да се обадите на съветника за задълбочена диагноза. Тогава той ще поправи или замени превключвателя за налягане или ще замени клапана - в зависимост от това какво е счупено. За да не си хапете ноктите в паника, мислейки за цената на всички тези процедури, ето приблизителни цени за нови части, които трябва да бъдат заменени в машината, както и за манипулациите, които капитанът ще извърши с тези подробности.

Прогнозна цена за ремонт на превключвателя за налягане - от 1400 рубли; всмукателен клапан - от 1200 рубли.

Приблизителната цена на самия пресостат е от 650 рубли; всмукателен клапан - от 390 рубли.

Ако не искате да преплащате майстора за поставянето на неговите части, купете ги сами. Консултантите в специални магазини ще ви кажат, кажат, ще ви покажат какво е какво и защо. Разбира се, цените на услугите на капитана ще варират (някъде повече, някъде по-малко) в зависимост от региона, града и кампанията. Но сега знаете приблизителните цени и виждате, че всичко не е толкова страшно, колкото изглеждаше на пръв поглед.

Основното нещо - не използвайте пералнята, докато капитанът не я оживи.