Logo decormyyhome.com

Как да почистите полиестер

Как да почистите полиестер
Как да почистите полиестер

Видео: Как принимать в чистку меховые изделия 2024, Юли

Видео: Как принимать в чистку меховые изделия 2024, Юли
Anonim

Полиестерните елементи са издръжливи и практични. Този материал върви добре с мембранната тъкан, използва се за шиене на спортни якета. Изтриването на неща от полиестер е много лесно. При спазване на инструкциите за грижата за такива дрехи, продуктът ще зарадва собственика си с актуализиран външен вид.

Image

Ще ви трябва

  • - топла вода (40ºС);

  • - обикновен прах или прах за пране на синтетика и мембранна тъкан;

  • - пералня;

  • - информация за грижа от етикета на продукта;

  • - четка с мека купчина;

  • - желязо;

  • - импрегниране за мембраната;

  • - балсам с антистатик;

  • - бяла памучна материя.

Инструкция за употреба

1

Когато купувате връхни дрехи, прочетете информацията на етикета. Обикновено производителите посочват върху него как да мият продукта, дали е възможно да се глади, избелва, как да се изсуши и почисти. Измийте полиестерен продукт с ръце или в пералня.

2

Ако миете яке от полиестер, закопчайте всички ключалки върху него. Включете нежния режим на миене при температура 40ºС. Не почиствайте полиестера в гореща вода, могат да се появят бръчки, които се отстраняват много трудно. Не изцеждайте продукта в центрофуга.

3

След измиване разклатете продукта и окачете да изсъхне. Полиестерните продукти изсъхват бързо, не е необходимо да ги гладите. Ако все още трябва да гладите предмета, гладете го през мокра марля. В този случай включете ютията в режим "коприна".

4

Преди да измиете, не забравяйте да прочетете информацията на етикета на полиестерния продукт: може ли да се пере машинно? Обикновено нещата, изработени от полиестер с мембранна тъкан, се перат на ръка или с пишеща машина, но все пак внимавайте винаги да имате специални средства за грижа за мембраната, неправилният прах за пране може да съсипе неговите свойства. При последното изплакване добавете антистатичен балсам.

5

Следвайте основните правила за грижите за нещата, изработени от полиестер. Не използвайте химически разтворители за почистване, изплакнете обилно, за да не останат прахови частици в порите на тъканта, и изсушете продукта на стайна температура в хоризонтално положение. Не забравяйте да измиете предмета с мембранна импрегнация след измиване или почистване. Не гладете продукта, освен ако не е изрично посочено на етикета.

6

За да почистите възглавница, пълна с полиестер, извадете калъфката и я поставете в пералнята. Настройте режима на пране на 40-60º и добавете почистващ препарат. Измийте възглавницата в бърз режим, продължителността не трябва да бъде по-голяма от 10 минути. Изплакнете го поне 3 пъти, след това разклатете добре и изсушете. Преди да върнете възглавницата в леглото, бийте я и тя ще ви зарадва със своята лекота и свежест.