Logo decormyyhome.com

Как да си направим хладилник за страната

Как да си направим хладилник за страната
Как да си направим хладилник за страната

Съдържание:

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли

Видео: Как работи хладилника 2024, Юли
Anonim

Много летни жители изпитват неудобство при съхранение на бързоразвалящи се продукти - месо, млечни продукти, риба. Поради липсата на електричество в къщата, а понякога и самата къща (в началния етап на строителството), не е възможно да се използва домакински хладилник. В този случай можете да използвате домашни, доста прости за производство на хладилни устройства.

Image

Подземен хладилник

Хладилникът под земята е добър с това, че поддържа температура, достатъчна за запазване на храната през всички сезони - от слаб минус през зимата до + 10-15 през лятото.

Как да го направим? На засенченото място на площадката (от северната страна на плевнята или зад храстите) изкопават дупка с такава дълбочина, че там се побира пластмасова цев. Дълбочината и ширината на ямата се правят по-големи в диаметър и височина с 15-20 см за добавяне на пясъчна възглавница. В противен случай цевта ще издуе от земята през пролетта.

Пясъкът на дъното се разсипва с вода и се уплътнява, вкарва се варел и пролуките между стените постепенно се запълват, като постоянно се уплътнява и навлажнява пясъчната възглавница. Шията на цевта трябва леко да се издигне.

Image

Примитивният хладилник е почти готов. Те внимателно прилягат към капака, така че влагата да не изтече вътре и особено насекомите да не пълзят.

За да не се нагрее цевта от слънцето или, напротив, не замръзва през зимата, върху капака се хвърля „възглавница“ от дебел бял полиетилен, пълнен с дървени стърготини. За тези цели е много практично да използвате плат от стария банер.

За да доставят храна удобно, те се поставят в торби с дълги панделки, прикрепени към гърлото на резервоара и, ако е необходимо, те се повдигат и спускат вътре в контейнера.

Image

Положителен момент ще бъде безопасността на вашите продукти при отсъствие на собственици в страната, тъй като е малко вероятно крадците да търсят хранителни източници и алкохолни напитки извън дома.