Logo decormyyhome.com

Химическо чистене у дома: отпечатайте сложни петна

Химическо чистене у дома: отпечатайте сложни петна
Химическо чистене у дома: отпечатайте сложни петна

Видео: Maira Kalman: The illustrated woman 2024, Юли

Видео: Maira Kalman: The illustrated woman 2024, Юли
Anonim

В живота има различни ситуации и понякога появата на петна по дрехите може да бъде избегната. Някой дава неща на химическо чистене, където с помощта на специални средства внимателно премахват примесите, а някой по ред причини връща дрехите в чист вид сами.

Image

Преди да отстраните замърсителите, първо трябва да се вземе предвид ефектът на препаратите за отстраняване на петна върху материала. В противен случай нещата ще бъдат напълно съсипани. Така например, ацетатната коприна никога не трябва да се излага на ацетон и киселина, тъй като тези вещества я разтварят. От своя страна синтетичните тъкани не трябва да се третират с разтворители: бензол, бензин и други. Не използвайте алкали при почистване на естествена коприна и вълна, а памучните материали - силни киселини като азотна, сярна, солна.

Мазните петна се отстраняват ефективно с рафиниран бензин. Навлажнете памучна подложка и внимателно обработете замърсяванията. След това почистете кърпата с мокра четка и измийте. В допълнение, свежите мазни петна могат да бъдат отстранени с тебешир или зъбен прах. Поръсете мръсотията с дебел слой адсорбент, разтрийте леко и оставете за една нощ.

Смес от медицински алкохол и вода се справя със сухи петна от вино и бира и използвайте глицерин за премахване на петна от кафе, какао и чай от тъканта. Трябва да се нанесе върху петното за няколко минути и да се изплакне в топла вода.

Ако по нещата се появят петна от ръжда, пригответе следната смес: 1 ч.л. разбъркайте оксалова киселина в 1 чаша вода. Доведете получената течност до кипене и потопете в нея замърсена зона от дрехи. След няколко секунди извадете и изплакнете в топла вода с добавяне на малко количество амоняк.