Logo decormyyhome.com

Кое е по-добре: продукти от як или камилска вълна

Кое е по-добре: продукти от як или камилска вълна
Кое е по-добре: продукти от як или камилска вълна

Съдържание:

Видео: 4 ИДЕИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТЪКЛЕНИ БЪЛГАРИ 2024, Юли

Видео: 4 ИДЕИ ЗА РЕЦИКЛИРАНЕ НА СТЪКЛЕНИ БЪЛГАРИ 2024, Юли
Anonim

Вълнените продукти се правят от вълната на различни животни. Всеки вид има свои собствени характеристики. Подробно разглеждане на два популярни вида вълна - яко и камила - става ясно кои продукти са по-топли и по-меки.

Image

Як вълна

Вълната от яко има високи свойства на предене. Преждата от вълната на това животно е широко разпространена, въпреки факта, че се намира все по-малко. Това се дължи на факта, че дивият яко е включен в Червената книга. Полезните свойства на вълната обаче покриват този недостатък. Тя е много лека и мека. Вълнена прежда от този тип е много подобна по структура на човешката коса, така че когато докоснете кожата, се чувствате комфортно, нещата не причиняват дразнене, усещане за изтръпване или желание да надраскате кожата. Общите свойства на вълната могат да бъдат описани като устойчивост на промяна на формата, способност да задържа топлина и да се разтяга добре.

Има една невероятна способност на як вълна - хигроскопичност, тоест способността да абсорбира влагата от въздуха. Продуктите, изработени от такъв материал, не причиняват алергии, което е особено важно за хората, изложени на това явление. Освен това носенето на тези неща дава лечебен ефект: облекчава главоболието, подобрява кръвообращението и намалява болките в ставите. Оказва се, че тези неща са по-добри за тези, които често боледуват. Добре е да носите продукти с остеохондроза и ревматизъм. Затова си струва да имате поне едно нещо, направено на базата на вълна от яко, особено когато смятате, че е много популярна.