Logo decormyyhome.com

Как да почистите шапка от бяла лисица

Как да почистите шапка от бяла лисица
Как да почистите шапка от бяла лисица

Видео: Вълкът 🐺 Детски Песни - HeyKids 2024, Юли

Видео: Вълкът 🐺 Детски Песни - HeyKids 2024, Юли
Anonim

Шапката с бяла лисица с времето се замърсява и губи първоначалната си белота. У дома можете да приведете продукта в ред с помощта на импровизирани средства.

Image

Ще ви трябва

Картофено нишесте, амоняк, трапезна сол, шампоан, водороден прекис, талк, рафиниран бензин, медицински алкохол.

Инструкция за употреба

1

Обелете капачката с картофено нишесте, натрошена креда или талк на прах. За да направите това, нанесете равномерно адсорбента върху козината и внимателно го разтрийте с ръце, сякаш миете. Оставете за няколко часа. След това извадете праха с автомобилна прахосмукачка или избийте капачката с прът на чист въздух. Ако за първи път не беше възможно да се постигне желания резултат, повторете процедурата няколко пъти.

2

Премахнете мазните петна по следния начин. В 500 мл вода смесете 1 чаена лъжичка амоняк и 3 чаени лъжици трапезна сол. Навлажнете памучната подложка в получения разтвор и забършете замърсените места по посока на растежа на косата. След това отстранете агента от козината с влажна кърпа от микрофибър. Изсушете капачката на стайна температура.

3

Почистете бялата капачка със сапунена вода. Налейте топла вода в съда с добавяне на шампоан или друг неутрален препарат. Намокрете гъбата с пяна в разтвора, изстискайте и многократно изтегляйте в посока на растеж на купчината. Изплакнете сапуна с влажна кърпа. Поставете шапка върху стъклен буркан или специална стойка. Оставете да изсъхне напълно. Когато козината изсъхне, срешете с гребен с редки зъби.

4

Направете смес от водороден пероксид и талк на прах, за да се отървете от жълтостта. Нанесете каша на тънък слой върху козината и оставете да изсъхне напълно. След това почистете праха с талк с четка за дрехи. Комбинирайте козината в посока на растежа на купчината със специална четка, която може да се купи в зоомагазина, или с рядък гребен с тъпи зъби.

5

Отстранете основни следи с медицински алкохол или рафиниран бензин. Третирайте оцветената зона с памучна подложка, напоена с разтворител. Избършете козината с влажна гъба от пяна и я потупайте с хартиена кърпа. Изсушете капачката на стайна температура. Не използвайте електрически уреди за изсушаване на козината. Продуктът може да загуби форма.