Logo decormyyhome.com

Как да се отървете от лошия дъх в обувките

Как да се отървете от лошия дъх в обувките
Как да се отървете от лошия дъх в обувките

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли

Видео: Как да премахнем лошия дъх 2024, Юли
Anonim

Неприятната миризма от маратонки или чехли може да съсипе настроението ви и да отрави живота на другите. Лошата миризма от обувките подсказва, че краката ви не "дишат" в обувките, а също така показва растежа на гъбички и бактерии. За да се справите с този проблем, грижете се добре за обувките си.

Image

Инструкция за употреба

1

Причината за неприятната миризма са бактериите, а топлината и влагата са идеалната среда за тяхното възпроизвеждане. Колкото по-дълго носите обувките си, без да сваляте, толкова повече бактерии в обувките. Затова проветрявайте и винаги сушете обувките си по-често. Препоръчително е да закупите специална електрическа сушилня и да обработвате обувките с водоотблъскващи в дъждовно време.

Image

2

Използвайте сменяеми стелки, изработени от естествени материали. Мийте и почиствайте ги по-често със специални почистващи препарати. Препоръчва се да имате поне два чифта обувки всеки ден, за да ги носите последователно.

Image

3

Измивайте краката си всеки ден с груба кърпа, използвайте специални рендета за крака, за да премахнете грубата, суха кожа на краката. Сутрин се лекувайте с дезодорант, крем или прах от изпотяване на краката. Сменяйте чорапите всеки ден. Лекувайте своевременно гъбички по краката.

Image

4

Различни специални дезинфектанти и аерозолни дезодоранти ще помогнат за предотвратяване на миризмата на обувки. Можете да използвате редовен водороден прекис, да избършете обувките вътре с него или дори да го излеете вътре за пълна дезинфекция. Друг ефективен вариант е замразяването. Поставете обувките за една нощ във фризера, като ги увиете в найлонов плик.

Image