Logo decormyyhome.com

Как да изберем ключ за зашиване

Как да изберем ключ за зашиване
Как да изберем ключ за зашиване

Видео: Шпакловка | Коя-кога да изберем 2024, Юли

Видео: Шпакловка | Коя-кога да изберем 2024, Юли
Anonim

За да се подготвите за зимата и да направите консервация, се нуждаете не само от добра рецепта и зеленчуци, но и от висококачествен запечатващ ключ, който гарантира, че микробите не влизат в бурканите преди да бъдат отворени. В магазините има богат избор на шевни ключове - от полуавтоматични до напълно автоматични.

Image

Инструкция за употреба

1

Когато избирате ключ за зашиване, помислете за вида на механизма и метода за зашиване, който ще ви подхожда по отношение на удобство, качество и цена. Така че автоматичните клавиши са много лесни за използване и помагат за затягане на кутията само за половин минута: след като поставите капака върху кутията, поставяте ключа отгоре и натискате лоста няколко пъти. Един от най-популярните сред домакините, полуавтоматичен запечатващ ключ трябва да се завърти няколко пъти в кръг, но ако гърлото на кутията е неравномерно, такъв ключ няма да може да затвори плътно кутията със запазване. Ключът за охлюв навива бурканите малко по-дълго, защото след завършване на въртенето, той трябва да бъде усукан в обратна посока. Предимството на такъв ключ е равномерното натискане на краищата на капака към кутията, както и фактът, че с помощта на този ключ можете да извършите обратната операция - извадете капаците от консервата.

2

Един от най-надеждните, но в същото време скъп, е подвижен ключ, оборудван с две ролки. Такъв ключ със затягащи устройства фиксира кутията, чрез завъртане на винта и натискане на дръжките, огъва краищата на капака към консервната кутия, след което след кръгово движение херметично затваря контейнера. Такъв ключ ще стане вашият надежден помощник и ще продължи много години.

3

Можете да изберете всяка от изброените машини за шиене, но имайте предвид най-важното - шевният ключ трябва да е траен и висококачествен, дръжките трябва да се завъртат лесно и без усилия, а също така удобно да лежат в дланта на ръката ви.

4

Имайте предвид, че шевните ключове с канали са по-подходящи за жени, тъй като изискват по-малко физически усилия при търкаляне. Всички запечатани ключове и машини, оборудвани със специални винтове, се уморяват много бързо.

5

Можете да проверите качеството на шевния ключ по следния начин: след като затворите кутията, огледайте капака, той не трябва да има вдлъбнатини, туберкули или други нередности. Плосък капак, плътно притиснат към буркана, е гаранция, че консервирането ще бъде съхранено успешно и ключът се справи със задачата си.

6

Опитайте се да изместите корицата: тя не трябва да променя позицията си дори и при максимални усилия от ваша страна. Освен това обърнете буркана с главата надолу: ако мехурчетата се издигнат от капака или течността изтича, следователно запазването е лошо затворено и ключът е много некачествен. След това повторете процедурата и отново затегнете буркана.

Как да изберем шевната машина