Logo decormyyhome.com

Какво да правя, ако мирише на обувки

Какво да правя, ако мирише на обувки
Какво да правя, ако мирише на обувки

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли

Видео: Д-р Елмира Павлова: При гъбички по краката дезинфекцирайте обувките! 2024, Юли
Anonim

Има няколко доказани начина за премахване на миризмата от обувките. Народните лекарства са се доказали неведнъж, някои от тях дори могат да се конкурират с иновативните разработки на учени-технолози.

Image

Всяка вечер, през нощта трябва да изсипвате обикновена ядивна сол в обувките си. Стелките за обувки трябва да се сушат отделно. Бактериите не могат да се размножават без влага; солта изтегля влагата от кожата на ботушите, като по този начин убива бактериите. Можете също така да замените солта с бебешка пудра.

Друг добър начин да се отървете от миризмата на обувки е да избършете вътрешността с кърпа, навлажнена с оцет. След това напълнете обувките с всякакви материали, които абсорбират миризми, като вестници или памучна вата. На следващо място, трябва да проветрявате обувките през деня. Ако веднъж не е достатъчно, тогава можете да повторите процедурата.

Има и иновативни инструменти, като специален, напълно невидим, антибактериален филм. Такъв филм се вкарва в обувките и напълно абсорбира всички неприятни миризми. Подходящ е не само за обувки, но и, например, за мебели, за плочки. Особено подходящ филм за спортисти.

Всъщност да се отървете от миризмата на обувки не е толкова трудно, но трябва да се прави редовно. Важно е да следите външния си вид и да предотвратите появата на неприятни миризми. По-добре е да носите обувки, изработени от естествени материали, такива обувки са много по-добре "дишащи" и краката се потят по-малко в него и съответно миризмата няма да е толкова силна.