Logo decormyyhome.com

Как да измиете суперклей

Как да измиете суперклей
Как да измиете суперклей

Видео: Сода + суперклей = "холодная сварка". СОВЕТЫ САМОДЕЛЬЩИКА. 2024, Юли

Видео: Сода + суперклей = "холодная сварка". СОВЕТЫ САМОДЕЛЬЩИКА. 2024, Юли
Anonim

Superglue е незаменим нещо, особено ако трябва спешно да залепите нещо. Той лепи всичко - дърво, пластмаса, керамика, кожа. Но това лепило понякога причинява много проблеми. Всеки, който се е сблъсквал с него поне веднъж, знае, че може да бъде много трудно да се измие. За да избегнете неприятности, винаги носете ръкавици и предпазвайте работните повърхности с кърпа или вестници.

Image

Ще ви трябва

  • - ацетон;

  • - масло;

  • - сапун;

  • - пемза или шкурка;

  • - алкохолни разтвори;

  • - мазен крем;

  • - димексид;

  • -

Инструкция за употреба

1

Какво да направите, ако лепилото попадне върху кожата ви? Намажете ръцете си с масло и измийте добре. Веднага лепилото със сигурност няма да работи, но с времето със сигурност ще се отлепи по време на процеса на измиване. Или опитайте да го почистите с ацетон.

2

Друг начин да подредите ръцете си: измийте ги с гореща вода и сапун и разтрийте зоните, от които се е получила венеца с пемза. Ако няма пемза, тогава използвайте (не се изненадвайте!) Шкурка. Разтрийте го с проблемни участъци от кожата и го измийте с гореща вода и сапун.

3

Също така вещества, които съдържат алкохол (водка, средство за отстраняване на лак за нокти, одеколон), могат да дойдат на помощ. Разтривайте ръцете си на всеки 5-10 минути. На кожата се образува филм, който се отстранява лесно. Не забравяйте обаче, че всички тези манипулации нараняват епидермиса и затова след процедурите не забравяйте да използвате мазни кремове.

4

Ако лепилото трябва да бъде отстранено от пластмасови повърхности, купете Димексид - течност за компреси в аптека. Работете с нейните ръкавици и респиратор, този продукт има много неприятна миризма, бъдете внимателни, ако имате алергия.

5

Посетете строителните магазини. Обикновено в тях до суперклея се продава супер промивка към него - "Antikley Supermoment", чистачка "Контакт". Но първо опитайте този инструмент на някакво незабележимо място, вижте как почистваната повърхност ще реагира на него. Обикновено такива почистващи препарати включват нитрометан, той ефективно премахва свръх лепило, петна от обикновено лепило, мастило, следи от маркера.

Обърнете внимание, че почистващите препарати не се разпространяват, те могат да се използват на вертикални повърхности. Работете с всички тези инструменти винаги с ръкавици. Нанесете почистващо средство върху петна от лепило, разтрийте и оставете за известно време. Петната от лепило трябва да се разтворят.

6

Ако суперклеят попадне върху тъканта, не го отстранявайте веднага, изчакайте. С течение на времето "захващането" на лепилото намалява. След 2-3 дни той ще започне да ексфолира от плътната тъкан. След това леко омекотете тъканта с леки удари на чука и измийте с гореща вода. Ако качеството на тъканта позволява, опитайте да премахнете петното с ацетон.

Полезни съвети

Когато работите със суперклей, бъдете внимателни, работете внимателно, за да не се налага да премахвате нежелани петна от кожата и работните повърхности.