Logo decormyyhome.com

Как да съхранявате хартиени снимки

Как да съхранявате хартиени снимки
Как да съхранявате хартиени снимки

Видео: STUDIO VLOG 🌱 IM BACK but What is next? Planning for 2021 ~ ep.102 2024, Юли

Видео: STUDIO VLOG 🌱 IM BACK but What is next? Planning for 2021 ~ ep.102 2024, Юли
Anonim

Фотографията е един от най-популярните начини за запазване на запомнящите се моменти от живота за дълго време. Все по-често съвременните хора използват различни дигитални медии за съхранение на снимки. Но какво да кажем за старите хартиени фотографии, чието състояние значително се влошава с течение на времето? Можете да удължите живота на такива снимки, ако ги съхранявате правилно.

Image

Инструкция за употреба

1

Използвайте само специално проектирани албуми, направени от безкиселна архивна хартия за съхранение на хартиени снимки. Съдържа калциев карбонат, който може да предпази снимките от фактори на околната среда. Такива албуми са направени от 100% целулоза, без добавяне на дървесни влакна. Върху тях, като правило, има маркировка "Без киселини", което показва липсата на киселина в състава им, или "Архивиране", което показва, че те са предназначени специално за съхраняване на хартиени фотографии.

2

Преди да подредите снимките в албуми, премахнете всичко, прикрепено към тях: стикери, клипове, щипки за хартия. Всички тези предмети могат да им причинят голяма вреда при продължителен контакт с изображения.

3

На гърба на всяка снимка посочете датата на изображението, събитието, което изобразява, както и хората, присъстващи на него. За целта поставете снимката върху равна твърда повърхност и много внимателно, без да натискате, направете надпис върху нея. Използвайте само мек, прост молив или черен маркер. Използвайки пластмасови или картонени разделители, можете да сортирате снимки по групи: „Семейство“, „Приятели“, „Работа“ и т.н.

4

Ако не искате да съхранявате хартиени снимки в албуми, използвайте пластмасови пликове, файлове или обикновени картонени кутии за това. Просто обърнете внимание на факта, че техният състав няма разлагащо се PVC с течение на времето. Между снимките сложете листове безкиселна хартия или картон.

5

Съхранявайте албуми и кутии с хартиени снимки в помещения без висока влажност, резки промени в температурата и пряка слънчева светлина. На места, където изобщо няма контрол върху влажността и температурата, например в мазето, на тавана или в гаража, не се препоръчва да се съхраняват хартиени снимки.