Logo decormyyhome.com

Ползите от спатифилум

Ползите от спатифилум
Ползите от спатифилум

Съдържание:

Anonim

Statifillum е изненадващо красиво стайно растение с бели восъчни цветя и яркозелени листа. Нарича се още „женско щастие“ или „бяло платно“. Това растение се цени не само заради красотата си, но и защото има уникални свойства.

Image

Полезни свойства на statifillum

Една от причините градинарите да обичат толкова много spitimufillum е способността на това стайно растение да пречиства въздуха. Това закрито цвете се справя с неутрализирането на вредни вещества, присъстващи във въздуха, например, ацетон, въглероден оксид, формалдехид, ксилол, бензол и др. Достатъчно е да оставите съда с „бялото платно“ за няколко часа в помещение, в което въздухът е замърсен с вредни вещества, и можете да забравите за този проблем.

Освен това има мнение, че това стайно растение е в състояние мистериозно да разреши много житейски проблеми или, обратно, да ги създаде. Например, има вярване, че спатифилиумът носи провал на жените - „прогонва” мъжете от живота си. Въпреки че има друго мнение: това стайно растение помага да се намери партньор в живота, не без причина се нарича "женско щастие". Това са толкова разнообразни и противоречиви вярвания, така че е лесно да се объркате къде е истината и къде само измислицата.

Уникалните характеристики на спатифилум включват неговата непретенциозност. Но все пак, за да отглеждате успешно това стайно растение, трябва да знаете какви условия са оптимални за него.

Характеристики на грижата за "женското щастие"

Осветлението е един от спорните проблеми, с които се сблъскват производителите на цветя, когато отглеждат спатифилум. Някои смятат, че това стайно растение трябва да расте в сянка, тъй като при естествени условия расте в долния слой на тропическите гори. Но на сянка „женското щастие“ или ще престане да цъфти изцяло, или ще съкрати периода на цъфтеж. В същото време някои производители на цветя са съгласни, че за спатифилум разсеяната светлина е най-добрият вариант, което означава, че тя трябва да се отглежда на източния прозорец, леко затъмнен от други растения.

Що се отнася до поливането, то трябва да е постоянно, но не прекомерно. Човек трябва само да забрави да излее „бялото платно“ навреме, тъй като веднага сваля листата си. Поливането на спатифилум се препоръчва два пъти три пъти седмично през лятото и веднъж седмично през зимата. В този случай водата трябва да е мека (меката вода омеква с лимонена киселина).

Освен това, спатифилумът много се страхува от чернови и не обича, когато саксията, в която расте, се премества от място на място (това е такова домашно тяло). Оптималната температура за "женско щастие" варира от + 18 ° C до + 25 ° C, освен това тези показатели са приложими както през лятото, така и през зимния сезон. "Бяло платно" се трансплантира веднъж годишно - през пролетта - и тогава само ако кореновата система е препълнена в старата саксия.

Свързана статия

Какви домашни цветя носят щастие на къщата