Logo decormyyhome.com

Как бързо да премахнете белите чорапи

Как бързо да премахнете белите чорапи
Как бързо да премахнете белите чорапи

Видео: 12 Mommy/Life Hacks (премахване на тъмни кръгове, подреден дом, DIY и тн.) 2024, Юли

Видео: 12 Mommy/Life Hacks (премахване на тъмни кръгове, подреден дом, DIY и тн.) 2024, Юли
Anonim

Белите чорапи са красиви и елегантни. Въпреки това мнозина отказват да купуват бели чорапи, смятайки ги за не особено практично нещо, което бързо се замърсява и трудно се пере. Знаейки няколко трика, лесно можете да върнете тяхната белота и свежест на чорапи.

Image

Ще ви трябва

  • - лимон;

  • - амоняк;

  • - борна киселина;

  • - прах за пране;

  • - сапун за пране;

  • - препарат за миене на съдове;

  • - вода.

Инструкция за употреба

1

Преди да измиете бели чорапи, пригответе разтвор от вода и борна киселина (за 1 литър вода е необходимо да вземете 1 супена лъжица киселина). Накиснете чорапите в този разтвор за 1-2 часа. След накисване ги изплакнете в чиста вода и измийте по всеки удобен за вас начин.

2

Ако чорапите имат неприятен сиво-жълт нюанс, използвайте амоняк. Разредете амоняка в топла вода и потопете чорапите в този разтвор за около 2 часа. Изплакнете продукта добре след това.

3

Смес от препарат за миене на съдове и прах за пране ще ви помогне да се справите с мръсотията по чорапите. Този инструмент е достатъчно силен и за да не разяжда тъканта от чорапи, разредете го в слаба концентрация (за 500 мл вода, 20 г прах и 20 мл инструмент).

4

Тези, които предпочитат да купуват не синтетични, а памучни чорапи, ще се възползват от прах за пране с лимон. В 1 литър вряща вода добавете 2 резенчета лимон и 2 с.л. прах за пране. Сварете чорапите в такъв разтвор за около 15 минути. След това време изплакнете чорапите си в чиста вода. Този метод не е подходящ за вълнени чорапи, както и за синтетични.

5

За бели чорапи, изработени от естествени тъкани, е подходящ метод на измиване с помощта на сапун за пране. Изберете сапуна, маркиран с „средство за отстраняване на петна“. Измийте мръсни зони и накиснете чорапите в топла вода за една нощ. След тази процедура вълнени и синтетични чорапи от бял цвят придобиват по-свеж вид. Ако след процедурата все още останат мръсни петна по чорапите, разтрийте ги с мека четка и измийте в машината.