Logo decormyyhome.com

Как да поддържаме къща чиста

Как да поддържаме къща чиста
Как да поддържаме къща чиста

Видео: Clean my entire house in 1 hour - Speed clean 2024, Юли

Видео: Clean my entire house in 1 hour - Speed clean 2024, Юли
Anonim

Ключът към чистотата и реда в къщата е редовното почистване. Моп, прахосмукачка, перилни препарати и почистващи препарати, положително отношение - целият този арсенал ще ви помогне да държите ситуацията под контрол и да направите дома си уютен и пенлив.

Image

Инструкция за употреба

1

Правилното отношение ще помогне за бързото почистване на къщата. Ако имате въпрос относно почистването, не приемайте формата на мъченик, по-добре е да използвате опцията за прогнозиране: представете си картина колко чист и удобен ще стане вашият дом. Включете любимата си музика и докато си тананикате, започнете да чистите.

2

Планиране на работния процес Уверете се, че имате всичко необходимо за почистване предварително: прахосмукачка, четки, кърпички и почистващи препарати. Помислете в каква последователност е по-добре да почистите стаята. Не забравяйте да носите специални ръкавици, за да предпазите ръцете си.

3

Последователността на действията. Започнете с вакуумиране на всичко, което съдържа прах: подови настилки, килими, завеси. След това с влажна кърпа вървете по первазите на врати, врати, батерии, мебели. С помощта на специални инструменти, чисти водопроводни, печки и прибори за готвене. Използвайте почистващи препарати за прозорци, отстранете замърсяванията от огледалните повърхности. Измийте пода, като обърнете внимание на факта, че ламинатът трябва да се почиства само с леко влажна кърпа.

4

Редът в килера. За да не скриете килера, внимателно опаковайте дрехи, които дълго време не носите в кутии. Подпишете с писалка с филц всеки от тях. Например: „дрехи за спорт“ или „дрехи за офис“. Ако не използвате някоя от тези кутии през годината, подарете ги или ги изхвърлете.

5

Чистота за всеки ден. Ежедневното поддържане на чистотата в къщата значително ще намали времето, прекарано за пролетно почистване. Не хвърляйте нещата из къщата, изнасяйте всеки ден боклука и мийте мръсни съдове веднага след хранене.

6

Почистването е дейност за цялото семейство. Определете някои домакински задължения за членовете на вашето семейство, защото само тези, които го извършват редовно, могат да разберат стойността на почистването. Закачете графика за почистване на видно място, за да може лесно да се спазва.