Logo decormyyhome.com

Как да почистите корали

Как да почистите корали
Как да почистите корали

Видео: За какво говореха служителите на РИОСВ-Бургас на "почистването на Корал"... 2024, Юли

Видео: За какво говореха служителите на РИОСВ-Бургас на "почистването на Корал"... 2024, Юли
Anonim

Коралите се използват не само за производството на бижута, но и за декориране на аквариуми. Постепенно те придобиват сивкав оттенък. Това се дължи на отрицателните ефекти на водата. Можете да почиствате елементи от декора, като използвате различни средства, но не се пренасяйте прекалено, за да не отровите жителите на аквариума или да не развалите коралите.

Image

Ще ви трябва

  • - сол;

  • - сода;

  • - почистващи препарати;

  • - паста за зъби;

  • - мека кърпа;

  • - мокри кърпички;

  • - четка.

Инструкция за употреба

1

Изплаквайте морските бижута веднъж седмично в чиста вода с неагресивен препарат, като например за миене на съдове. Не забравяйте да ги изплакнете в няколко води, за да премахнете напълно пяната. При редовна обработка коралите няма да потъмняват много и ще станат незаличими.

2

Внимателно извадете коралите от аквариума и ги изплакнете под течаща вода. Добавете 100 г сол (храна или морска) към литър вряща вода. Сварете продукта в подсолена вода за 10-15 минути. Изплакнете и поставете върху чиста кърпа, така че течната чаша. Но след като заври, коралите могат да станат по-крехки, така че имайте предвид това и не увеличавайте времето за топлинна обработка.

3

Разтворете сол и сода в топла вода, поставете корали в нея и оставете за един ден. След това я почистете старателно с мека четка. След този вид лечение вероятността рибата да отрови е невероятно малка.

4

Нанесете корала с мента паста за зъби и четка. Ако е много мръсна, тогава не измивайте веднага пастата - оставете я да си почине малко. Изплакнете добре под течаща вода и можете да го поставите във вряща вода за няколко минути, за да премахнете със сигурност остатъците от почистващото средство.

5

Ако имате мъниста, обеци или хлор от корали. Но това е само ако не е покрито, в противен случай просто ще се отлепи. Почистете коралите с мека фланелна кърпа или влажна кърпа.

Полезни съвети

Тъй като коралите са изградени от скелети на коралови полипи, а именно арагонит или калцит, те може да не бъдат напълно пречистени. Това се дължи на факта, че замърсяването прониква дълбоко в структурата на коралите.