Logo decormyyhome.com

Как да премахнете спирачките на велосипед

Как да премахнете спирачките на велосипед
Как да премахнете спирачките на велосипед

Видео: ВЕЛОМЕХАНИК - Еп. 04 - Настрой си ... спирачките 2024, Юли

Видео: ВЕЛОМЕХАНИК - Еп. 04 - Настрой си ... спирачките 2024, Юли
Anonim

По време на работа на мотора може да се наложи смяна на спирачката. Обикновено моторите имат V-спирачки или дискови спирачки. Цялата работа може да се извърши независимо, без да се свързвате с сервизите.

Image

Ще ви трябва

нов комплект инструменти за спирачни накладки

Инструкция за употреба

1

Ако са инсталирани V-спирачки, те трябва да бъдат променени, ако чуете звука от триене на метал по време на спиране. Това предполага, че спирачните накладки са износени. Не можете да карате колело допълнително, тъй като джантата може да бъде „изядена“. Тогава ще трябва да го промените.

2

Обмислете процеса на подмяна на V-спирачка. Първо трябва да освободите спирачките. За да направите това, стиснете подложките с ръце и издърпайте сакото на кабела. Развийте блока с шестоъгълник и го издърпайте.

3

След това си струва да вземете нов блок. Извадете част от шайбите в нея. Инсталирайте новия блок на мястото на стария. Отделете време за извършване на действието.

4

Обърнете внимание на надписите върху блока. Често производителите посочват L / R маркировка, което означава наляво или надясно. Понякога е посочена посоката на въртене. Инсталирайте блока, както е посочено. Ако няма етикети, тогава блокът е инсталиран от двете страни.

5

Затегнете останалите шайби. Не забравяйте, че подложките са най-добре заменени с чифт. Следователно, след извършване на манипулации с първия блок, повторете цялата процедура с втория. В крайна сметка трябва да върнете спирачките в първоначалното им състояние.

6

За да направите това, извършете първата операция в обратен ред. Регулирайте позицията на подложките и затегнете стойката. Не забравяйте да проверите как работят спирачките. Едва тогава отново можете да карате колелото.

7

Ако дисковите спирачки са инсталирани на мотора, е необходимо да смените накладките, когато спирачната сила е намалена или се чуе тракане при натискане на лоста.

8

Първо трябва да премахнете шублера. След това извадете заключващ пръстен и болт. Те са щракащи и въртеливи. Ако болта е замърсен, трябва да се почисти. Гладкостта на спирането зависи от това колко лесно ще се плъзга по цялата дължина.

9

Извадете старите подложки и ги огледайте. Ако ги почистите, има шанс те да бъдат оставени след себе си. В противен случай си струва да закупите нови подложки за подмяна. Те могат да бъдат полуметални или органични.

10

Почистете шублера и монтирайте нова пружина. Моля, обърнете внимание - не трябва да се откъсва. Инсталирайте пружината в правилното положение. Ако говорим за нови подложки, те трябва да бъдат инсталирани така, че да се плъзгат по ротора.

11

Сменете предпазния болт. Не забравяйте за фиксиращия пръстен, ако има такъв. Инсталирайте нови подложки. Уверете се, че са седнали правилно и натиснете ротора. Проверете действието на спирачката.

  • Резервни спирачни накладки V-спирачка (Wi-break)
  • Как да премахнете и подмените дискови накладки