Logo decormyyhome.com

Как да сменим лагерите в пералня

Как да сменим лагерите в пералня
Как да сменим лагерите в пералня

Видео: смяна на лагери на пералня LJ 2024, Юли

Видео: смяна на лагери на пералня LJ 2024, Юли
Anonim

Съвременните домакински уреди са проектирани за дългосрочна работа и имат дълъг ресурс. Ако пералнята се счупи, не бързайте да я изхвърляте и бягайте до магазина за нова. Механичната част е най-податлива на различни повреди. Самоуправлението й не е много трудно.

Image

Ще ви трябва

  • - отвертка "на кръста";

  • - комплект шестоъгълници;

  • - нов лагер и втулка.

Инструкция за употреба

1

Изключете машината от електрическата мрежа, водоснабдяването и канализацията. За демонтирането на барабана ще е необходимо много място, така че би било по-добре да издърпате колата в средата на стаята. Огледайте гърба на пералнята. Намерете винтовете, които закрепват горния капак, развийте ги. Свалете капака. Под него ще намерите товар, който е предназначен да намали вибрациите. Товарът е прикрепен към барабана чрез пружинни опори. Развийте винтовете, закрепващи опорите, отстранете товара, като го повдигнете нагоре. Под товара ще видите резервоар.

2

Използвайте отвертка, за да отстраните винтовете, които закрепват задния капак на пералнята. Свалете го. Изключете проводниците на електродвигателя, нагревателния елемент, датчика за ниво на водата. Изключете маркуча за източване. Отворете товарната врата. Внимателно, с малко усилия, отстранете гуменото уплътнение между тялото и барабана. Сега резервоарът опира тялото на пералнята през долните опори на пружината. Извадете го през горния капак.

3

След това трябва да разглобите резервоара на пералнята. При по-старите модели това е лесно да се направи - половините на резервоара са закрепени заедно с болтове. Развивайки ги, можете лесно да премахнете капака и да получите достъп до барабана. Но ако оборудването е сравнително ново, резервоарът може да не е сглобяем. Цената на нов резервоар е сравнима с цената на пералня. Ето защо, въоръжени с нож за метал, не се колебайте да видите резервоара на запечатаната фуга. Докато резервоарът все още е сглобен, пробийте 8-10 дупки в краищата на съединението на равни интервали. Те ще ви бъдат полезни по време на монтажа. Затова е по-добре да ги пробиете предварително. Отделете половините на резервоара. Достъпът до барабана е отворен.

4

Извадете задвижващия колан на електродвигателя, макарата от оста на барабан. Извадете барабана от резервоара. В задната половина на корпуса от вътрешната страна има лагер, затворен от маншет. Извадете втулката, отстранете лагера. Инсталирайте нов на негово място, затворете маншета. Сглобете пералната машина в обратен ред. Ако трябваше да видите барабана, поставете болтовете в дупките, пробити предварително, с които дърпате половинките на барабана една след друга, след като уплътните съединението с уплътнител.