Logo decormyyhome.com

Как да инсталирате стоп на вратата

Как да инсталирате стоп на вратата
Как да инсталирате стоп на вратата

Видео: «Врата Обливиона» в TESO, Cyberpunk 2077 и набор мододела, новая экшен-RPG, аниме по Tomb Raider... 2024, Юли

Видео: «Врата Обливиона» в TESO, Cyberpunk 2077 и набор мододела, новая экшен-RPG, аниме по Tomb Raider... 2024, Юли
Anonim

За да се предпазят вратите от удар и стените от преждевременна повреда, са инсталирани специални ограничители. Поставяйки такъв акцент в дома си, можете трайно да решите проблемите с беленето на мазилка и повредените тапети зад вратите. Стоп-стопът ви позволява да намалите натоварването на вратата от често отваряне, като по този начин увеличавате живота й.

Image

Ще ви трябва

  • - удар;

  • - тренировка;

  • - отвертка;

  • - молив.

Инструкция за употреба

1

Сред огромния асортимент от запушалки за врати особено популярни са подовите модели, които са не само лесни за инсталиране, но и много практични и надеждни за използване. Те са изработени от сплави на базата на алуминий, цинк и мед, както и месинг и стомана. Когато купувате запушалка, не забравяйте да проверите дали идва със специален винт и дюбел за фиксиране.

2

Една от основните точки на инсталирането на ограничителя е изборът на мястото му за монтаж. За целта отворете вратата и я заключете така, че да има разстояние от 5 см от нея до стената. Не монтирайте тапата близо до основата. В противен случай няма да е възможно да се избегне повреда на пантите, когато вратата удари стената.

3

След като мястото е избрано, маркирайте маркировките. Маркирайте с молив на пода местоположението на бъдещия ограничител, след което можете да затворите вратата и да продължите с правенето на дупки.

4

Пробийте два отвора. Единият от тях ще се използва за завинтване на фиксиращия дюбел, а вторият - под щифта. Ако подовете в стаята са покрити с керамични плочки, опитайте се да гарантирате, че монтажът ще отиде директно в шева му. Това се прави така, че по време на пробиване нищо не се откъсва от материала.

5

Когато дупките са готови, чукнете дюбела в една от тях и поставете вратата на мястото си. Внимателно се уверете, че щифтът заема втория отвор, след което го фиксирайте с винт. След като инсталирате тапата, проверете дали вратата докосва стената или мебелите.

6

Ако искате входната врата да бъде постоянно отворена за вентилация, можете да инсталирате фиксатор за стена. Монтажът на ограничителя на стената е най-добре да се извърши в горната част на вратата, тъй като при монтирането му в долната част домакинствата непрекъснато ще се препъват върху него.

7

Моделът на стената на запушалката можете да направите сами. За да направите това, вземете две еднакви ивици от шперплат с ширина 3 см. Прикрепете една от тях към рамката на вратата, а втората към крилото на вратата, след което двата компонента на конструкцията са свързани помежду си.

8

Поставете стоманения ъгъл на кръстовището на шперплатните ленти. Той няма да позволи конструкцията да се сгъва и вратите се затварят. Прикрепете ключалката към вратата с помощта на ъгъла, който към този момент трябва да бъде плътно завит към платното. Фиксирайте резето в кутията по същия начин. Стоп стената е готова. Той ще държи вратата леко отворена, като не й позволява да се затвори от вятъра.

Обърнете внимание

Ако трябва напълно да затворите вратата, огънете бравата на стената с ръка и вратата ще се затръсне.

Полезни съвети

Ако сте избрали подови скоби, изработени от месинг, лакирайте ги след монтажа. Така запазвате блясъка и сиянието на детайлите за дълго време.