Logo decormyyhome.com

Тайните на миенето на чинии за младите домакини

Тайните на миенето на чинии за младите домакини
Тайните на миенето на чинии за младите домакини

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли

Видео: Любов и гълъби (комедия, реж. Владимир Меншов, 1984) 2024, Юли
Anonim

Не всяко момиче се жени, като може да направи буквално всичко за домакинството. Но можете да научите всичко, би имало желание. Можете да започнете дори с миене на чинии - дори такава на пръв поглед проста работа има много малки тайни.

Image

Полезно е младите домакини да знаят, че месомелачката ще се измие много по-лесно, ако преминете през нея след месото застояло парче хляб или обелен картоф.

Ако трябва бързо да измиете съд за кафе или чайник, той се пълни с вода, добавете сода за хляб - около супена лъжица, всичко това трябва да се вари малко и след това да се изплакне с чиста топла вода.

Белезникавата утайка, образувана в декантера, се отстранява много лесно, ако изсипете гореща вода в декантера, добавете лъжица оцетна есенция и задръжте за минута. След това изплакнете карафина с чиста вода.

Когато чашите за вино придобият леко тъп нюанс, те се изплакват със студена вода и се избърсват на сухо отвън.

Порцелановите съдове не трябва да се мият с гореща вода. Глазурата от това е унищожена и пожълтява.

За стъклени съдове е подходяща топлата вода. За да придадете на стъклото блясък, оцетът и солта се добавят към водата - 2 супени лъжици сол и 1 супена лъжица сол на литър вода. Изплакнете измитите съдове с чиста вода, избършете сухо с ленена кърпа.

За да почистите потъмнените сребърни съдове, направете смес от лимонов сок и цигарена пепел. След почистване изплакнете среброто и избършете на сухо. Всяко сребро, което е потъмняло, може да се почисти по този начин, включително сребърни бижута. Друг начин за почистване на сребро: нарязайте лимона и поставете потъмненото нещо в разреза. За да премахнете тъмните петна от сребърните елементи, използвайте избелваща паста за зъби.

Можете да почистите изгорял емайлиран тиган така: изсипете гореща вода с лъжица сода, оставете я да престои малко, след което заври водата. Всички изгорени парчета си отиват идеално.