Logo decormyyhome.com

Защо хавлиените кърпи стават твърди

Защо хавлиените кърпи стават твърди
Защо хавлиените кърпи стават твърди

Видео: ☑️ You can eat your roses! 🌹 Γλυκό τριαντάφυλλο + Ροδόνερο 2024, Юли

Видео: ☑️ You can eat your roses! 🌹 Γλυκό τριαντάφυλλο + Ροδόνερο 2024, Юли
Anonim

Кърпи и други продукти от хавлиена кърпа след измиване могат да станат твърди, едва изсъхнали. Това ги прави изключително неприятни на допир. Затова много домакини се опитват да измислят начини, по които нещата могат да се върнат към предишната си мекота.

Image

Причини за скованост

За да изберете правилния начин да върнете мекотата на нещата, си струва да разберете причината, довела до загубата му. Кърпите могат да станат твърди в такива случаи:

  • Лошо качество на водата, повишена твърдост. При наличие на примеси и соли, вредни за състоянието на тъканта, те могат да се натрупват във влакната и да им придават грубост.

  • Прахът е с лошо качество. След изплакване неговите фрагменти се задържат във влакната и работят за влошаване на свойствата на тъканта.

  • Грешен подход към измиването. Когато избирате измиване с много завои, можете да нанесете значителни щети на купчината кърпи. Поради това той губи добри свойства, влошава се и става не особено приятен на допир. При много високи температури на водата сковаността на продукта също може да се увеличи.

  • Сушенето не се извършва според правилата. При сушене на хавлиени тъкани в близост до отоплителни уреди влиянието на нагревателите прави не само въздух, но и кърпи.

Полезни съвети

Не използвайте прахове за миене на кърпи, изработени от хавлиена кърпа, ако искате да ги поддържате пухкави. Същото важи и за голямо количество кондиционер. Частиците от фонда са склонни да се натрупват във влакната на тъканта, кърпите се превръщат в груби, твърди. Счита се разумно да се извърши измиването след трикратна употреба на продукти.

При миене при температури от 30 градуса унищожавате бактериите, натрупани по време на употреба. Но повече от 40 градуса не е необходимо да се настройват. Сушенето на махрови продукти е по-добре във въздуха - окачете ги след измиване на радиатори, ще завършите с кърпа, твърда като дъска.