Logo decormyyhome.com

Какво е по-удобно в банята: стъклена врата или завеса?

Какво е по-удобно в банята: стъклена врата или завеса?
Какво е по-удобно в банята: стъклена врата или завеса?

Съдържание:

Видео: 20 Creative DIY Projects for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли

Видео: 20 Creative DIY Projects for Anyone Living in a Small Space 2024, Юли
Anonim

За да направите приемането на водни процедури по-удобно, банята или душът трябва да бъдат допълнени със завеса или врата със стъклен екран. Изборът зависи от дизайна на вашата баня, както и от личните предпочитания и възможности. Преди да вземете решение за конкретна опция, внимателно претеглете всичките им предимства и недостатъци.

Image

Стъклени врати: плюсове и минуси

Най-често са оборудвани със стъклени душове за екран. Стъклото може да бъде прозрачно или матирано, украсено с модел, гофрирано или оцветено. Тези каюти изглеждат особено стилни във високотехнологичните бани. Ако имате вана вместо душ, тя може да бъде допълнена и с плъзгаща се стъклена врата.

Стъклен екран, направен по поръчка, ще струва много. Но сред готовите комплекти можете да намерите доста достъпни опции.

Стъкленият екран има много предимства. Надеждно предпазва от пръски вода и пяна. Със затворена врата, изработена от матирано или тонирано стъкло, вана или душ се превръща в допълнително място за съхранение на мивки, бебешки вани и други необходими аксесоари. Множество кърпи, бутилки с шампоан, детски играчки също са скрити от любопитни очи, а банята изглежда по-спретнато.

Сред минусите домакините отбелязват необходимостта от постоянна старателна грижа за стъкления екран. Твърдата хлорирана вода и сапун оставят покритие, с което е трудно да се справите. За да изглеждат вратите красиви, след всяко измиване те ще трябва да се изплакват и след това да се избърсват на сухо с кърпа или парцали. Друг вариант е да почистите вратите със специален скрепер за гумени ролки. От време на време стъклото изисква по-щателно почистване с помощта на четки и отстраняване на воден камък.

Друг минус - плъзгащите се врати визуално намаляват размера на банята. В допълнение, те не са подходящи за всяка баня. Ако стаята ви е декорирана във винтидж, класически или романтичен стил, модерният плъзгащ се екран ще изглежда извънземен.