Logo decormyyhome.com

Как да изчистите веригата

Как да изчистите веригата
Как да изчистите веригата

Видео: Обслужваме веригата на мотора 2024, Юли

Видео: Обслужваме веригата на мотора 2024, Юли
Anonim

За тези, които носят вериги, рано или късно възниква въпросът как да ги почистите. Има различни средства, които ви позволяват да върнете веригата в първоначалния си вид, използването на която зависи от какъв материал са изработени бижутата.

Image

Ще ви трябва

  • - водка;

  • - амоняк;

  • - сода;

  • - паста за зъби;

  • - почистващ препарат.

Инструкция за употреба

1

Почистването на златна верига е най-лесното, тъй като този материал не окислява. За да се разтворят всички частици мръсотия, запушващи връзките на веригата, изсипете малко водка или алкохол в стъклен съд и ги смесете с чаена лъжичка от всеки препарат. Количеството течност трябва да бъде такова, че да покрива изцяло потопената в него верига. Продуктът се оставя в алкохол за най-малко няколко часа, а най-добре през нощта.

2

На сутринта извадете веригата, избършете я с четка и изплакнете с много вода. Златото ще стане девствено и всички примеси ще изчезнат.

3

Много по-често се налага да почиствате среброто, то променя цвета си и придобива неестетичен вид. Има няколко начина за почистване на сребърна верига.

4

Вземете редовно паста за зъби и я нанесете върху веригата. След такова почистване среброто ще придобие предишния си блясък, важно е само старателно да изплакнете всяка връзка, в противен случай от пастата може да остане бяло покритие.

5

Нежен начин за почистване на сребро е да го сварите в картофено нишесте. За целта изцедете водата, в която са варили картофите, сложете верига в нея и оставете да къкри за четвърт час на слаб огън.

6

Друг вариант е да потопите веригата за 15 минути във вода с добавяне на сапун и капка амоняк. Парите на амоняка имат остра миризма, така че е най-добре да издържате на декорация в запечатан контейнер.

7

За да почистите верига от неръждаема стомана, използвайте сода. За да направите това, нанесете сода за хляб върху мокра четка за зъби и старателно избършете всички връзки, след което изплакнете веригата под вода.

Обърнете внимание

В бижутерския салон можете да закупите готови почистващи препарати за бижута, което значително опростява процеса. За да почистите веригата, трябва само да я потопите в готовия разтвор и след известно време тя ще стане чиста.

Полезни съвети

Понякога можете да намерите препоръки, че среброто се почиства с зъбен прах. Но този метод може да остави малки драскотини върху бижутата.

как да почистите сребърна верига